Още в ранни зори на 6-и септември- Деня на Съединението,

...
Още в ранни зори на 6-и септември- Деня на Съединението,
Коментари Харесай

В Деня на Съединението свиленградчани са в Турция и Гърция

Още в ранни зори на 6-и септември- Деня на Съединението, стотици коли със свиленградчани поеха към Турция и Гърция. Колоната от леки коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево не се смали до обяд.

Повечето пътуващи използваха почивния ден, с цел да отидат на пазар в Одрин. Както нормално, доминираха колите от прилежащата Хасковска област, само че имаше и доста от други краищата на страната. Платното на пункта за рейсовете също бе претъпкано. През последните дни турската лира падна още, продавайки се в обменните бюра за 27-28 ст. Това още повече увеличи апетита на свиленградчани да пазарят на ниска цена в Турция, макар че търговците там подвигнаха цените, заяви " Старият мост ". Според гранични чиновници българският поток на изток би бил още по-голям, в случай че не са връщащите се в Западна Европа турски гастарбайтери. Огромните тапи на влизане в България възпират доста българите от пътешестване, тъй като на връщане би трябвало да чакат с часове на границата.

В празничния топъл безоблачен ден натоварено бе и на граничния пункт с Гърция. Много от заминаващите в южната ни съседка българи през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник отиваха за един ден на плаж в Александруполис. Еднодневната екскурзия с рейс от Свиленград до там и назад коства 15 лева на човек и много избират този на ниска цена метод да се изкъпят в Егейско море.

В деня на българското Съединение в Свиленград малко на брой се събраха пред паметника на починалите във войните, с цел да поднесат цветя. По традиция, множеството от присъстващите бяха възпитаници, извикани от класните им ръководители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР