Още в понеделник ще проведа консултации за съставяне на правителство,

...
Още в понеделник ще проведа консултации за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

Радев насрочва консултации за съставяне на правителство на 19 април

Още в понеделник ще проведа съвещания за сформиране на държавно управление, съобщи президентът Румен Радев в речта си при откриването на 45-ото Народно заседание. Но постигането на парламентарно болшинство не следва да бъде математически общ брой, тъй като безпринципна коалиция, може да задълбочи рецесията. Нужни са ясни цели, ясни граници на вероятните взаимни отстъпки, ясна политическа отговорност, която не се крие зад фигурите на специалисти.

В речта си той първо се обърна към депутатите и ги поздрави с високо виновната задача, предоставена им от българските гласоподаватели, и им пожела да осъществен въжделенията на народа.

" За мнозина тук това е първа изборна служба. Винаги някой ще ви упрекне в неналичието на опит. Това не равнища да ви обезсърчава. С вота си гласоподавателите желаеха нови хора, избраха вас. Никой не е непогрешим. Но тези, чието политическо съществуване стартира в този момент, имат шанса да запишат на публичното занятие една красива глава в своята биография. Приемете неналичието на опит като опция. В тази зала има почтени политици с парламентарно минало, които отстояваха парламентаризма. От вас зависи новото Народно заседание да проработи професионално и честно. Наследявате национално заседание в дълбока рецесия ", съобщи Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР