Още в петък, след появилите си информации за случаи на

...
Още в петък, след появилите си информации за случаи на
Коментари Харесай

СОС заседава извънредно след масов бой в София

Още в петък, след появилите си информации за случаи на принуждение в столицата, ръководителят на СОС Цветомир Петров и кметът на Столичната община Васил Терзиев организираха диалог, на който разискаха опцията да бъдат поканени представители на Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи, Държавната организация за бежанци и дирекция „ Сигурност “ по отношение на подхванатите дейности по съответните случаи и активността на институциите за запазване на публичния ред в София през миналата година, както и за плануваните ограничения за подобряването им през актуалната година.

 

" Свиквам актуалното съвещание по две аргументи – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е за трезво да проучваме обстановката и да предприемем нужните ограничения за подобряването ѝ.

 

Недопустимо е да се употребяват, както се оказа битови произшествия за трупане на политически дивиденти. Призовавам всички общински съветници да подхождаме прагматично и отговорно във връзка с тази деликатна тематика. Нека първо да чуем какво споделят способените институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното – да насаждаме назадничавост и ненавист сред жителите ", разяснява Цветомир Петров. 

Масово сборичкване е имало на бул. " Витоша " в София в петък, заяви bTV, базирайки се на очевидци на станалото.

Твърди се, че боят е станал към 21 часа, като група българи са нападнали задгранични студенти.

Според NOVA телевизия боят е бил сред българи и жители на Англия от пакистански генезис. Двама от чужденците са закарани в " Пирогов " с леки пострадвания.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР