Още в петък ще я посрещнем бялата зима, дотогава много

...
Още в петък ще я посрещнем бялата зима, дотогава много
Коментари Харесай

Проф. Рачев съобщи за огромно чудовище и какво ще донесе у нас, а на Коледа...

Още в петък ще я посрещнем бялата зима, до тогава доста топло. Вече можем и за Коледа и Нова година да кажем нещо. В четвъртък и петък ще вали дъжд, над 700-800 метра сняг. Това предвижда климатологът проф. Георги Рачев в ефира. 

" Tова голямо страшилище, този циклон, който е като картоф, в периферията му ще има мраз. Когато се сблъска с антициклона, по всяка възможност Родопите ще се изпълнят със сняг в петък и по-висока възможност в събота ", сподели още той.

" Над Балканския полуостров е допустимо най-топло. По-топло и от Испания. След четвъртък ще стартира леко захлаждане ", сподели проф. Рачев.

Климатологът съпостави и двата огромни климатични модела. " Дъждът е малко повече по европейския модел, а по американския е сняг, сняг. Като ги съпоставим двете, ще се получи киша. По всяка възможност ще е повече дъжд. Над 700 м сняг, оттова нататък до Коледа не виждам повече съществени превалявания ", сподели той.

Термометрите ще се качат до 18-20 градуса през идващите дни, в столицата ще е към 12 градуса. След уикенда идва захлаждане, заран температурите ще са негативни, след това към 5-6 градуса, сподели още климатологът и добави, че това ще продължи до вторник, когато ще настъпи антициклонално време. 

Очертава се Коледата да бъде безснежна най-малко за София, най-малко за местата до 500 м. 

Декември си върви по-топъл, заключи той. 

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: време сняг Коледа прогноза професор Георги Рачев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР