Още в петък шестимата кадровици внесоха искането в Съвета. Те

...
Още в петък шестимата кадровици внесоха искането в Съвета. Те
Коментари Харесай

Иван Гешев е получил внесеното във ВСС искане за отстраняването му

Още в петък шестимата кадровици внесоха настояването в Съвета. Те упорстват за отстраняването на Гешев поради тежко нарушаване на служебните отговорности. Сега основният прокурор има 7 дни да направи бележки и възражения по него, преди процедурата във Висш съдебен съвет да продължи.

" В друга демократична страна изказване на основен прокурор, в което обществено споделя по какъв начин ръководи прокуратурата по телефона, по какъв начин работи превзетата страна, а повдигнати обвинявания няма, би било невероятно.

 

В друга демократична страна прокуратура, която се занимава с политическо клеветничество вместо да управлява следствия и да повдига обвинявания, не би била даже мислима.

 

Корупцията и търговията с въздействие се борят не с конференции, а с качествени обвинителни актове, импортирани в съда. В друга страна, основен прокурор, който да назовава народните представители " политически отпадък, който би трябвало да бъда изметен ", би бил непоносим.

 

Време е Висш съдебен съвет да прояви гръбнак и да спре този цирк, който срами правосъдната власт и разрушава българската държавност ", написа някогашният правосъденминистър Надежда Йорданова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР