Още в първите минути на пленарното заседание на Народното събрание

...
Още в първите минути на пленарното заседание на Народното събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ се обидиха на “Възраждане” и напуснаха пленарната зала на НС

Още в първите минути на пленарното съвещание на Народното събрание се стигна до скандал и демонстративно овакантяване на депутати. Групата на ГЕРБ-СДС опразни банките поради декларация на “Възраждане ”. Тя беше направена от Деян Николов, който насочи поредност от обиди към представителите на евроатлантическите партии.



Изказването му беше в нормалната за “Възраждане ” реторика - България в последните 30 години била ръководена от колониален режим, на върха ѝ се е настанила утайката на обществото, а политиците били американски сътрудници. Още в средата на декларацията, групата на ГЕРБ-СДС станаха и излязоха от пленарната зала.



Николов приключи изявлението си с думите, че “Възраждане ” ще санкционират предателите, което беше посрещнато с аплодисменти на крайници от останалите депутати на партията на Костадин Костадинов. Председателят на Народното събрание Росен Желязков не направи опит да спре изявлението, а просто изчака края му, с цел да наложи забележка на депутата.



След това породи ново напрежение измежду тях, тъй като към трибуната се насочи депутатът Манол Пейков от ПП-ДБ, който преди време обиди водача на “Възраждане ” Костадинов с прякор, който провокира много насмешки.



Въпреки упованията обаче Пейков не отговори на провокативните изявление на съперника си, а приказва за триумфа, който е постигнал писателя Георги Господинов. Той въпреки всичко адресира “Възраждане ” с думите, че точно делото на Господинов е образец за национализъм, а не заяжданията по интернационалните мачове и татуировките на Ботев и Левски.

Междувременно се наложи спиране на съвещанието, тъй като в пленарната зала нямаше кворум.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР