Още в първите дни на това правителство ние заявихме, че

...
Още в първите дни на това правителство ние заявихме, че
Коментари Харесай

Депутата от ПП: Ще потърсим подкрепа от всички партии за конституционни промени

Още в първите дни на това държавно управление ние декларирахме, че негов приоритет ще бъде битката на корупцията по високите етажи на властта. Считаме, че с основен прокурор Иван Гешев това няма по какъв начин да се случи и по тази причина ние поискахме неговата оставка през днешния ден. Това съобщи депутатът от Политическа партия Петър Куленски в коридорите на Народно събрание.

Той сподели, че не смята, че днешната декларация, с която ръководещото болшинство прикани за оставка на основния прокурор, е тъпчене на върховенството на правото и разделянето на управляващите.

По думите му сега се изготвят документи за промени в областта на правосъдната власт. Куленски увери, че болшинство за промени има: “Когато сме подготвени с предложенията си за конституционни промени, ние ще потърсим поддръжка и от другите партии в НС”. Според него това няма да е елементарно, само че е постижимо.

Той изрази мнение, че оставката на Сотир Цацаров е в полза на българските жители: “Ние считаме, че публичното доверие към него е изчерпано”.

“Ние имаме визия за правосъдна промяна, промени в закона за правосъдната власт и КОКОНПИ”, заключи Куленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР