Още в първата си година при мъжете Кристиян Николов постигна

...
Още в първата си година при мъжете Кристиян Николов постигна
Коментари Харесай

Българските победи на Странджа не спират!

Още в първата си година при мъжете Кристиян Николов реализира извънредно впечатляваща победа над сребърния медалист от Европейското състезание за мъже до 22 год. през 2018-а! Пред екзалтирана аудитория от негови почитатели и другари в столичната зала " София " Николов изрично се разправи с единомислещо съдийско решение с англичанина Карл Мани Фейл - 30-26, 30-26, 30-26, 30-26 и 30-26 и сграбчи втори триумф на интернационалния боксов шампионат " Странджа ".

Съперникът му Карл Фейл по никакъв начин не е инцидентен, тъй като е републикански първенец на Англия и английски първенец през 2016 година, а през 2018-а печели сребърен орден на Европейското състезание за мъже до 22 год. Кристиян изцяло го обезличи пред погледа още на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и на президента на федерацията по бокс Красимир Инински. Следващото тестване на Николов на четвъртфиналите на 17 февруари в следобедната сесия от 15:30 часа ще бъде бронзовият медалист от Световното състезание през 2017-а в Хамбург Трой Айли от Съединени американски щати.

Кристиян в самото начало гледаше да е по-инициативен и съумя да пробие противоположния гард на съперника с десен прав, а след това още веднъж зарадва поддръжниците си по трибуните с сполучлива композиция, приключена с дясно кроше. Двамата се впускаха в замени от близка отдалеченост, само че и даже в тях българинът се държеше чудесно.

Инструкциите от треньорския щаб в паузата (и от президента на федерацията Красимир Инински) към Кристиян бяха да търси експедитивност в ударите си, а не мощ. Той се стремеше да ги съблюдава, а главното оръжие на съперника му бе водещият десен прав, до момента в който Николов пускаше в приложимост и дясната си ръка. В края на рунда англичанинът два пъти падна на кръга след загуба на равновесие, а ново препъване го прати още веднъж по тил при започване на третата част, макар че публиката настояваше за нокдаун.

Британецът опитваше главно да накъсва играта в последната част и да търси клинчовете, само че и от близка отдалеченост Кристиян не го оставяше намира с комбинации. Малко преди края реферът на кръга лиши 1 точка на Фейл за нечиста игра, а даже и без нея съдиите нямаха подозрения в превъзходството на Николов.

Николов завоюва с единомислещо съдийско решение и вчерашния си дуел - 30-27, 29-28, 30-27, 30-27 и 29-28 против сърбина Милослав Савич за наслада на своите другари, които го подкрепяха по трибуните, дружно с другите ни представители в шампионата.

Кристиян Николов от ЦСКА е измежду четиримата ни дебютанти на " Странджа ", дружно с Иван Атанасов, Рами Киуан и Венсан Киркоров. Той има сребро от Държавното лично-отборно състезание за младежи в Пловдив 2017. В предходния си дуел той завоюва с единомислещо съдийско решение - 30-27, 29-28, 30-27, 30-27 и 29-28 против сърбина Милослав Савич за наслада на своите другари, които го подкрепяха по трибуните, дружно с другите ни представители в шампионата.

Юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат " Странджа " се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала " София ". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 страни на пет континента се включиха в влиятелната конкуренция, като България е показана от 19-има мъже и 12 дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР