Още в неделя вечерта и през нощта очакваме студен атмосферен

...
Още в неделя вечерта и през нощта очакваме студен атмосферен
Коментари Харесай

Порои, гръмотевични бури и градушки в началото на новата седмица

Още в неделя вечерта и през нощта чакаме леден атмосферен фронт да премине над страната. Привечер и през нощта се чакат интензивни краткотрайни превалявания с мощни гръмотевични стихии в Западна България и по-конкретно в планинските региони и крайния Северозапад. Температурите ще паднат и в случай че в неделя дневните оптимални стойности са сред 33 и 36 градуса, то в понеделник те ще са сред 26 и 30.

В първия ден на новата седмица времето ще е динамично и неустойчиво. На доста места в западните и централните региони се чакат краткотрайни, само че тук-там интензивни валежи с гръмотевици. Има условия за местни стихии с градушки и мощни пориви напразно. В някои региони на Централна България - в Дунавската низина, Предбалкана и Стара планина ще паднат към и над 30 литра на квадратен метър дъжд за денонощието. За 15 области на страната е в действие жълт код за рисково време.

Заради изобилните дъждове има заплаха от поройни наводнения. Ниво “Тревога” в идващите 48 часа е в действие за река Тунджа към язовир Копринка. Под наблюдаване са още реките Тимок, горното течение на Огоста и старопланинските притоци на Искър в Северозападна България. В Централна България - река Вит към Тетевен, долното течение на Осъм, реките Янтра и Росица. На Югозапад под риск са реките Исток (приток на Места) и Градевска (приток на Струма).
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР