Още в най-ранна детска възраст са ни учили, че ако

...
Още в най-ранна детска възраст са ни учили, че ако
Коментари Харесай

Това за зеленчуците, които не трябва да се мият

Още в най-ранна детска възраст са ни учили, че в случай че ядем плодове или зеленчуци, първо би трябвало да ги измием. Ако готвите с пресни зеленчуци, това предписание също е годно. Те най-често ще би трябвало да бъдат измити и почистени преди приложимост.

Специалистите обаче настояват, че има зеленчуци, които не би трябвало да се мият авансово.

Говорим за пакетирани листни зеленчуци, които са към този момент измити от производителя. „ Още едно измиване вкъщи може да усили риска те да се замърсят с бактерии от вашата мивка, плот, дъска за рязане, ножове, гевгири, купи за салата или други предмети или повърхности в процеса на измиване “, споделя Нева Кокран, диетолог, информационен съветник в региона на храненето.

Пакетираните листни зеленчуци, етикетирани като подготвени за консумация, се създават в оборудване, което дава отговор на нужните стандарти за непорочност.

Както показва доктор Ранди Воробо, помощник по хранителни науки в университета Корнел, авансово измитите зеленчуци се третират със примес от вода и дезинфектант за храна. Тази примес не е рискова при ниските равнища, които се употребяват, написа уеб сайтът Zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР