Още в началото казахме, че ще заложим на личности, които

...
Още в началото казахме, че ще заложим на личности, които
Коментари Харесай

Весела Лечева: Залагаме на Манолова заради широката обществена подкрепа

Още първоначално казахме, че ще заложим на персони, които събират необятна социална поддръжка, имат опит и са се потвърдили през времето, че могат да пазят дела и политики. Ето за какво няма съображение Националният съвет на Българска социалистическа партия да не поддържа кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Това съобщи в ефира на бТВ Весела Лечева, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и зам.-председател на парламентарната група на левицата.

По думите ѝ Манолова е извънредно деятелен човек и умее да концентрира вниманието на обществото върху тематики, които са проблематични.

„ Успява да стимулира институциите да работят за решаването на тези дела. Има силата и куража да ги слага пред обществото, без значение какъв брой вреди могат да донесат на персоналното й спокойствие”, счита още Лечева.

Тя бе безапелационна, че Българска социалистическа партия не е изгонило Манолова. По скоро тя е търсила място, където може да осъществя опциите си и по тази причина е решила да стане омбудсман.

"Бяха написани правила, по които се даваше независимост и опцията на всяка коалиция да дефинира сътрудниците. Единственото изискване е без коалиция с ГЕРБ. В последните 10 години носи единствено негативи и пропуснати изгоди ", разяснява Весела Лечева.

"Даже във Велико Търново сформирахме коалиция АБВ и "Движение 21 " - тези които желаят да трансформират модела. Трябва да спечелим доверието на великотърновци, че можем да осъществяваме опциите на града. Въпреки европейските средства, които бяха отпуснати, Велико Търново не съумя да се възползва добре от тези благоприятни условия. Това беше един доста дълъг пропуснат интервал за града. Инерцията, по която се движи, би трябвало да бъде спряна и да бъде заложена посока ", сподели още Лечева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР