Още в края на 2018 г. пък се очаква 20-терабайтов

...
Още в края на 2018 г. пък се очаква 20-терабайтов
Коментари Харесай

Seagate обеща да пусне 40TB HDD преди WD

Още в края на 2018 година пък се чака 20-терабайтов диск

Технологията HAMR ще разреши на Seagate да предложи по-рано от WD твърди дискове с потенциал 20 и 40 терабайта

Seagate възнамерява да пусне на пазара 40-терабайтови твърди дискове две години по-рано от своя главен съперник – Western Digital, заяви TechPowerUp, базирайки се на източници от компанията.

Наскоро WD разгласи, че технологията MAMR ще й разреши да предложи твърди дискове с потенциал 40TB през 2025 година В отговор, Seagate подсети за своите авангардни разработки, целящи да покачат плътността на магнитния запис.

Seagate залага на технология HAMR (heat-assisted magnetic recording), при която употребява локално затопляне на магнитния носителя, с цел да увеличи плътността на съхраняваните данни. За съпоставяне, при технологията MAMR (microwave-assisted magnetic recording) се основава микровълново поле със специфичен генератор.

Напредъкът в HAMR дава убеденост на Seagate, че още към края на идната година ще може да предложи на пазара 20-терабайтови HDD. Ако този проект се осъществя, Seagate на процедура ще изпревари WD, която има намерение да пусне първите MAMR устройства чак през 2019 година
още по тематиката
Нещо повече, Seagate е окуражена по-рано от своя съперник да преодолее 40-терабайтовата граница за HDD. Компанията се надява да пусне първия сходен диск през 2023 година, до момента в който проектите на WD плануват стартиране на 40-терабайтов HDD чак през 2025 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР