Още три километра от метрото ще са готови в края

...
Още три километра от метрото ще са готови в края
Коментари Харесай

Метрото стига до Левски Г през 2025 година |

Още три километра от метрото ще са подготвени в края на 2025 гад. " Метрополитен " ЕАД подписа три контракта за построяването на три станции и прилежащите им тунели от разширението на III линия на софийското метро под бул. " Владимир Вазов " в кварталите " Хаджи Димитър " и " Левски Г ", оповестиха от " Метрополитен " ЕАД. 

Срокът за осъществяване е 39 месеца. 

Единият контракт е с „ Трейс Груп Холд ” АД , реализатор на Обособена позиция 2, включваща построяването на метростанция „ Тракия ” и прилежащия ѝ тунелен сектор до метростанция „ Ст. Георги Аспарухов ”. Вторият контракт е с сдружението „ Джи Пи Груп ” АД , което ще извършва Обособена позиция 3, включваща построяването на метростанция „ Ст. Г. Аспарухов ” и прилежащият ѝ тунелен сектор до настоящата станция „ Хаджи Димитър ”. Третият контракт е с компания „ Монолит София ” АД, която ще извършва Обособена позиция 1, включваща построяването на метростанция „ Владимир Вазов ” и прилежащия ѝ тунелен сектор до метростанция „ Тракия ”. 

В момента изпълнителите работят по проектирането и организацията на строителните площадки – в това число основаването на краткотрайна организация на придвижването по бул. „ Владимир Вазов ” за отделяне на площадките в границите на месеците март и април и започване на същинската работа по построяването на метростанциите и тунелите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР