Още три електрически модела от Mercedes-EQ пристигат у нас през 2022

...
Още три електрически модела от Mercedes-EQ
пристигат у нас през 2022
Коментари Харесай

Преход към въглеродно неутрално утре: новият EQS с премиера в България

Още три електрически модела от Mercedes-EQ пристигат у нас през 2022 година

Електрическият флагман на Mercedes-EQ е към този момент в България. Революционният EQS е първата изцяло електрическа първокласна лимузина на марката. Това е и първият модел, който се базира на модулната архитектура на S-класата. У нас автомобилът се предлага в две версии - EQS 450+ с 333 к.с. и EQS 580 4MATIC с мощност от 523 к.с. и ускоряване от 0 до 100 км. за 4,3 секунди.

Автомобилът обезпечава пробег до 770 километра (WLTP) и дава отговор на всички очаквания за напредничав седан в сегмента на S-класата. Батерията му има използваемо енергийно наличие от 107,8 kWh и може да се зарежда с до 200 kW на бързи станции от 10 до 80% за единствено 31 минути. Една от главните революции е радикалната промяна в интериора. Извитият 141-сантиметров екранен модул MBUX Hyperscreen с вградения програмен продукт с неестествен интелект се приспособява изцяло към своя потребител и прави персонализирани оферти за множество функционалности на информация, комфорт и ръководство.

Въглеродно неутрално на следващия ден
В унисон с световната тактика на Mercedes-Benz генералният дистрибутор за България Силвър Стар ще вкара на нашия пазар до 2025 година електрифицирани и напълно електрически коли във всеки сегмент - от компактните седани и SUV модели, през първокласните бизнес лимузини до камиони, ванове и високопроходимите версии на ток като G-class – EQG, и GLS – EQS SUV и EQS Maybach. През 2021 към този момент бяха представени общо 5 модела: EQV, EQA, EQC, eSprinter и EQS.
„ През последните 4 години работихме активно в развиването на нашата дистрибуторска мрежа и предлагането на висококачествени услуги и топ артикули. От основаването на компанията през 2017 до 2020-та утроихме оборота. Дружеството и дилърските му структури продадоха над 7300 автомобила, включително нови и сертифицирани използвани леки коли, камиони, ванове и рейсове от Mercedes-Benz. Доверието на клиентите и двуцифреният годишен растеж, който означаваме, доказват, че се движим в правилната посока. Нашата визия за бъдещето на мобилността е обвързвана с внедряването на нови бизнес модели, развиването на премиум сегмента на електрическите автомобили и преминаването към въглеродно неутрално утре “, съобщи основният изпълнителен директор на Силвър Стар Ролф-Юрген Заерле.

Дигитализация и три EQ министър председатели през 2022 г.
През 2022 година на българският пазар ще бъдат показани три електрически модела – EQB, първият 7-местен автомобил на ток от Mercedes-EQ с пробег до 480 километра, високо софтуерната лимузина EQE с отличителните си технологични характеристики като MBUX Hyperscreen и пробег от 660 км, и първият напълно електрически камион на Mercedes-Benz за местна дистрибуция с пробег до 400 километра: eActros.
Генералният дистрибутор у нас ще сертифицира всички свои местоположения за продажба и сервизиране на електромобили през идната година, ще влага в оборудване и образование на специализираните екипи за техническа поддръжка на транспортните средства и ще работи в посока цифровизация на продуктите, услугите и внедряване на онлайн продажби, уточни главният изпълнителен шеф. Като първа стъпка в тази посока през септември компанията пусна собствен онлайн магазин за оригинални Mercedes-Benz аксесоари.

Групата Силвър Стар е официален представител на немския тръст Daimler AG за България за марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и Unimog. Компанията предлага целия набор от услуги за бизнес и крайни клиенти, в това число продажба и следпродажбено обслужване на нови и използвани леки, лекотоварни и товарни коли и автобуси, както и продажби на резервни части. Дилърските центрове са позиционирани в София, Пловдив, Варна и Бургас.

*Източник: Силвър Стар
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР