Още този месец инфлацията у нас ще падне под 10%.

...
Още този месец инфлацията у нас ще падне под 10%.
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Няма никаква логика във високите цени на дребно при храните

Още този месец инфлацията у нас ще падне под 10%. Цените на питателните артикули има всички учредения да падат. Факт е, че на едро падат, само че на дребно най-малко не се повишават. Затова продължаваме с напъните си, с инспекциите, актове вършим поради нарушавания при цените. В момента контролът е от голямо значение. 

Това разяснява пред Нова тв министърът на стопанската система Никола Стоянов. 

Есента като говорихме с търговците на дребно, те оправдаваха цените с горивата и логистиката. Сега тези разноски паднаха, те се оправдават с растежа на приходите. То постоянно може да се откри опрощение, само че истината е, че няма логичност в цените на дребно у нас, това е изрично, уточни той.

В момента си движим административно закона за надценките и напълно скоро ще го дадем на Народното събрание за гледане. Той ще подсигурява по един продукт от 17 групи съществени хранителни артикули на търпима цена за хората, уточни той.

Ако предходната година България беше пета в Европейски Съюз по инфлация, то в този момент е към този момент на девето място и се приближаваме към междинното равнище в Европа, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР