Още тази вечер премиерът Бойко Борисов ще се срещне с

...
Още тази вечер премиерът Бойко Борисов ще се срещне с
Коментари Харесай

Заради недоверието на протестиращите: Борисов приема сестрите още тази вечер

Още довечера министър председателят Бойко Борисов ще се срещне с протестиращите медицински сестри, оповестиха от държавната пресслужба.

Първоначално срещата бе оповестена за на следващия ден, 17 декември, само че откакто недоволните медицински експерти отхвърлиха да свият палатките пред Министерски съвет и да се приберат, Борисов реши да ги одобри още през днешния ден.

Медиците стачкуват към този момент втори ден, като през вчерашния ден няколко от тях пренощуваха на жълтите павета. 

Днес по обяд медсестрите получиха първата си покана за утпре, само че останаха непоколебими - заканиха се да спят пред Министерския съвет и през днешния ден, до момента в който не се организира срещата с премиера. Лично здравният министър отишъл да им съощи и да ги помоли да не студуват през нощта.

" Министърът ни помоли да си тръгнем, да не мръзнем, да не мизеруваме тука. Но нашият отговор беше, че ние ще стоим тук до срещата. Дали ще е на следващия ден или в други ден, няма значение, ще покажем, че си държим на думата, а не като тях. Омръзнало ни е всеки да ни лъже, да си играе с нас, по тази причина няма да си тръгнем. Години сме мизерували, сътрудници стоят на спрян ток, тъй като с мизерните си заплати не могат да го платят. Загова още 20 часа ще ги изстудуваме и изгладуваме, това няма да ни уплаши. Ще стоим тук, до момента в който се срещнем с Бойко Борисов. Ако са толкоз загрижени за нашето здраве, дано по-рано да ни предложения ", съобщи пред Dariknews.bg през днешния ден по обяд Димитрия Димитрова, координатор на митингите от Пазарджик. -->

А по-ранната покана в последна сметка пристигна - министър председателят приема сестрите още през днешния ден в 18.30.

Протестиращите са безапелационни - желаят цялостна промяна в опазването на здравето, почтени условия на труд и почтено възнаграждение. А от примериа Борисов чакат ясни обещания и периоди за осъществяването им. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР