Още тази седмица БСП ще внесе законопроект, с който да

...
Още тази седмица БСП ще внесе законопроект, с който да
Коментари Харесай

БСП ще внесе законопроект за избора на бордове на държавните и общинските предприятия

Още тази седмица Българска социалистическа партия ще внесе законопроект, с който да се регламентира изборът на ръководещите органи на държавните и общинските предприятия. Това оповестиха от левицата, като прецизираха, че концепцията им е предизвикана от свадите през последните седмици, в които бяха забъркани родственици на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев напомни, че сходен законопроект са предложили и в предходния парламент и тогава е бил отритнат. Той изрази вяра, че този път той ще бъде признат, тъй като ще регламентира метода, по който ще бъдат избирани членовете на ръководещите органи на държавните и общинските предприятия.

Според Стойнев в общинските предприятия става най-голямата корупция, която " зарежда локалния хайлайф на ГЕРБ ". Той означи, че постовете в бордовете на държавните и общинските предприятия би трябвало да се заемат от експерти след конкурс и да бъдат сменяни единствено, в случай че не извършват бизнес проекта, залегнал при тяхното предопределение, а не при промяната на съответния министър.

" Спирайки шуробаджанащината и корупцията, можем да дадем подтик на българската стопанска система ", добави Стойнев.

От Българска социалистическа партия обявиха, че ще гласоподават в поддръжка на оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. По думите на другия зам.-председател на партията Кирил Добрев вицепремиерът " Валери Симеонов е мина за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ".

" Валери Симеонов към този момент не е проблем на премиера, той е народен проблем ", сподели още Добрев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР