Още сутринта разпоредих да ми се подготви писмо за пълна

...
Още сутринта разпоредих да ми се подготви писмо за пълна
Коментари Харесай

Ива Митева: Журналистите ще са с достъп до НС, предлагаме да няма Великденска ваканция, не съм била член на партия

Още сутринта разпоредих да ми се приготви писмо за цялостна гласност и бистрота в работата на Народно събрание. Така, че сега ще го подпиша това писмо. Така медиите ще имате цялостен достъп до всички елементи на постройката на Народно събрание. Естествено при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Ще разпоредя да се сложат и дезинфектанти.

Ако би трябвало да съм почтена не разбирам това ваше ограничаване, което беше направено. Защото в другата постройка, в която заседаваше Народното събрание, нямаше нито един дезинфектант нито в коридорите, нито в тоалетните. Тоест и самата администрация не е защитена от COVID-19. Така, че не разбирам за какво се пазеха от вас и какво беше това ограничаване и изолираност.

На първия председателски съвет се занимавахме с това какво ще гледаме на следващия ден. Обсъдихме въпроса с Великденската почивка. Ние ще внесем план тази почивка да бъде анулирана. Смятаме, че Народното събрание би трябвало да заседава. Още повече, че става дума за два дни и няма потребност Народно събрание да е в отмора.

Обсъдихме основаване на първите комисии. Трябва да има комисия по правни въпроси, бюджет и финанси и комисия по здравни въпроси. Това го постановат въпроси и изслушвани.

Ние през днешния ден имаме желание да внесем законопроект за изменение и допълнение на ИК. Не съм се свързвала с премиера. Ще се свържем с него, с цел да го извикаме на следващия ден за съвещанието, което е от 10 часа. Изслушване, проверка и комисия. Това са точките, които обсъдихме.

Никога не съм била член на друга партия. Не съм член и на Има Такъв Народ. Като специалист съм влезнала в партията. Никой не е желал от мен участие. Така, че имам цялостна независимост на моята експертиза. Това, с което ме свързват някои медии, не е правилно. Работила съм с всички партии от 2000 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР