Още снимки от срещата За съжаление, нашата дипломатическа инициатива, предприета

...
Още снимки от срещата За съжаление, нашата дипломатическа инициатива, предприета
Коментари Харесай

Ердоган предложи на Зеленски посредничество за мирни преговори между Русия и Украйна

Още фотоси от срещата

" За страдание, нашата дипломатическа самодейност, подхваната през 2022 година в Истанбул, не докара до резултати. Войната сред Украйна и Русия би трябвало да завърши посредством договаряния. Готови сме да проведем мирна среща на върха, в която ще взе участие и Русия ", съобщи той, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Президентите на Турция и Украйна Реджеп Тайип Ердоган и Володимир Зеленски през днешния ден се срещнаха в Истанбул. Срещата стартира към 19:30 ч. турско време (18:30 ч. бълг. време) в двореца Долмабахче. Срещата на двамата водачи продължи към час и половина, осведоми турската телевизия НТВ.

Ердоган съобщи през днешния ден още, че е разискал договорката за зърното и обстановката, обвързвана със сигурността в Черно море, с украинския водач Володимир Зеленски.

" Обсъдихме в детайли въпросите, свързани с продължаващата война. В рамките на стратегическото ни партньорство ще продължим да поддържаме Украйна, нейната териториална целокупност. Готови сме да оказваме помощ за нейното възобновяване. Обсъдихме също по този начин обстановката, обвързвана със сигурността в Черно море и споразуменията за зърното, които имат огромен принос за продоволствената сигурност и разрешиха милиони тонове зърно да бъдат доставени на нуждаещите се страни ", съобщи Ердоган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР