Още съм под емоциите на визитата. Това, което ми остана

...
Още съм под емоциите на визитата. Това, което ми остана
Коментари Харесай

Атанасов към Борисов: Иди в Полша, да видиш какво е инфраструктура

" Още съм под страстите на визитата. Това, което ми остана в главата най-ярко е казаното от президента Зеленски: " В тази обстановка България има с какво да се гордее ". И аз се веселя, че бях част от тази делегация и от това болшинство в българския парламент, които застанахме на позицията на нападнатата Украйна. Иначе това, което видяхме, не е доста за описване - тези всеобщи гробове в Буча, в Бородянка ме впечатли една улица - от двете страни скромни къщи на по един-два етажа, овехтели, всички до една избушени и запалени. Тези елементарни хора, които са живели там, няма къде да се върнат. И аз се запитвам тъй като е всичко това в 21-ви век, какво желае Путин да реализира с това? Оставам с усещане, че тук има някаква завист за това, че украинците тръгнали към западния свят, към модерния свят, към Европейския съюз ".

Това съобщи след визитата си в Украйна съпредседателят на " Демократична България ", зам.-председател на Народното събрание и водач на ДСБ ген. Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

" Никога не бях ходил в Полша и се впечатлих, Иди, бе, Борисов там, да видиш хората каква инфраструктура са създали и да го сравниш с твоите прехвалени автомагистрали, пътища и асфалт. В Украйна виждат по какъв начин се развиват поляците и желаят да живеят по този метод ", добави той.

" На госпожа Митрофанова, на която от дълго време трябваше да й бием дузпата, ще й кажа - ние отидохме в Киев, а не отидохме в Москва, тъй като можем да създадем обикновената разлика кой е агресорът и кой е жертвата, която желаеме да подкрепим, тъй като има желания към цивилизования свят. А пък вие си стойте в Азия ", сподели още Атанасов.

" Чемодан, вокзал, Москва ", живописно поддържа Атанасов желанието на премиера Кирил Петков да изгони 100 съветски дипломати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР