Още с влизането в Торино можете да усетите колко много

...
Още с влизането в Торино можете да усетите колко много
Коментари Харесай

Защо Торино е най-елегантният град в Италия

Още с влизането в Торино можете да усетите какъв брой доста има да предложи този град. Високи здания с типична за Северна Италия архитектура, музеи, в които можете да се загубите, ужасно кафе на обидно ниски за страната цени и просто опция да забавите хода на времето по най-красивия метод.

Торино се намира единствено на час и нещо с кола от Милано, само че разликата сред градовете е в действителност голяма. Градчето е с много мощно въздействие в региона на промишлеността и впечатлява с разнообразието си от интензивности и красиви места. След като го посетите, ще разберете, че несъмнено е подценявано от чужденците. Може би просто в Италия всяко едно кътче има с какво да ни изненада.

Какво трансформира Торино в най-елегантния град в Италия и наложителна дестинация в листата на всеки фен на страната? 

Докато Милано от дълго време е един от най-посещаваните градове от туристите, Торино - четвъртият по величина град в Италия, някак си е останал прикрит от полезрението и точно това го прави толкоз специфичен. Не е нужно доста време, откакто пристигнете в пиемонтската столица, с цел да откриете неговата неповторима грациозност. В бароковата архитектура, наподобяваща тази в Париж или Виена, са ситуирани безчет исторически музеи и галерии, а от огромните площади и калдъръмените улички се виждат заснежените алпийски планини, оживени от остарели кафенета и заведения за хранене, предлагащи обичайни пиемонтски ястия, написа Vogue. 
               

Торино в действителност е първата столица на Италия през 1861 година, когато страната е дефинитивно обединена като Кралство Италия. По-късно столицата е преместена във Флоренция и най-после в Рим. За малко градът е в центъра на вниманието и когато е хазаин на Зимните олимпийски игри през 2006 година Но като цяло Торино наподобява не получава огромно внимание. 

Уникалното комбиниране от изкуство, просвета и качествена храна построява образа на Торино, а едно е несъмнено – въпрос на време е Торино да се трансформира в обичан туристически град в Италия.

Голяма част от града е заета от исторически музеи, ситуирани в богато украсени дворци, като Палацо " Мадама ", общинският музей на античното изкуство в Торино, и Палацо Реале ди Торино, замък от 16-ти век, издигнат за Савойската къща.

Разнообразните исторически забележителности на града служат и като центрове на общността на актуалното изкуство, която стартира да процъфтява тук. Историческата тестова писта на Fiat, Pista 500, може да бъде открита на покрива на постройката като изложбено пространство за въртящи се художествени съоръжения. Друго забавно място, обвързвано с автомобилна история на Торино е Националният авто музей, в който се съхранява рядка сбирка от над 200 истински автомобила на 80 марки от целия свят. 

Музей " Лаваца "
 Музей
В Италия има доста популярни компании, само че Лаваца е емблема. Те са се трансформирали в знак на града, от който произлизат – Торино. Музеят " Лаваца " разрешава на посетителя да изживее прочувствено и сетивно странствуване в културата на кафето. Освен това можете да преоткриете историята на тази италианска компания, позната и ценена по целия свят. Музеят е открит в пиемонтския град Торино на 8 юни 2018 година Той е извънредно новаторски, планиран от интернационалното студио на Ралф Апелбаум и се намира в непосредствена непосредственост до историческия списък на Lavazza, където се съхранява историята на италианската компания. Музеят е част от националната асоциация Museimpresa. 

Той се намира в центъра на града, тъй че е доста елементарно можете да стигнете до там, употребявайки публичния превоз за идващите с трен или аероплан и, несъмнено, е елементарно наличен с кола.  

Дворецът „ Мадама “

" Новият избираем Сенат е невиждана институция в стогодишната история на нашата млада република, защото той се основава не по заповед на върховен държавен орган, а в отговор на волята на народа, с цел да отразява директно политическите усеща на народа ". 8 май 1948 г. 

Иване Бономи произнася тези думи при започване на новия парламент, когато встъпва в служба като ръководител на първия републикански Сенат. Събитието се е състояло тъкмо 100 години по-рано; Сградата, в която се организира е точно Дворецът Мадама.

Самото име " Палацо Мадама " има особено значение за италианците, защото в него се е помещавал Сенатът в Торино, столицата на Пиемонт, и Сенатът в Рим, столицата на обединена Италия. Така се е получила последователност сред Рим и Торино, пишат от уеб страницата на Сената.
 Дворец
Всъщност мадамите са били две и всяка от тях е представлявала друга ера и доста друг исторически подтекст. Маргарита Австрийска - римската кокона - живяла по времето, когато Ренесансът бил в разцвета си, а семейството Медичи и връзките ѝ с папството и империята - най-силни.

Другата дама е Кристина Френска - Мадамата от Торино - съставлява напълно друг исторически интервал, към 100 години по-късно, когато херцогство Савой е имало доста тесни връзки с Франция.

Двете дами нямат нищо повече общо между тях от прозвището и това, че са свързани с семейството Медичи.

Музеят е извънредно хубав, разполага с разнообразни сбирки, които могат да ви впечатлят, само че най-хубавата част от него, според мен, е неповторимата панорама, която се разкрива от последния етаж – към цяло Торино. Особено по залез е същински зашеметяващо.

Кафе Торино

След всичките обиколки, няма по какъв начин да не се спомене и някое кафене, нали? Caffè Torino е добър избор за отдих в следобедните часове. Вече повече от 100 години заведението предлага елегантна столова, която добавя точно приготвените питиета, сандвичи, сладкиши и фамозни шоколадови произведения. Богато украсените стълбища от ковано желязо, полилеите, позлатените огледала и мраморът украсяват заведението.

Café Torino, Barcelona. Photographed in 1902.
— WikiVictorian (@wikivictorian)
Ако търсите нещо сладко, шоколадовите и сладкарските произведения са изкусителни творби на изкуството. Вземете няколко кутии, с цел да им се насладите по-късно или да ги отнесете вкъщи за спомен.

Египетски музей 

Египетският музей е най-старият музей в света, отдаден напълно на древноегипетската просвета. При основаването си (1824 г.) Музеят се обитава в постройката, наречена Collegio dei Nobili, издигната по план на Микеланджело Гарове от 1679 година нататък. В нея са изложени първите антики, закупени от крал Карло Феличе. След преустройства, постройката е разширена и приспособена към новото ѝ предопределение през втората половина на XIX в.

Още през 1832 година обаче мястото отваря за гости.

През 1964 година, след присъединяване на Египетския музей в акцията за избавяне на нубийските храмове, се усилват средствата, отпускани от Министерството на образованието за закупуване на книги. Това дава опция за редовно придобиване на главните сериали и най-важните периодически издания в региона. В последна сметка библиотеката се трансформира в насочна точка за учени от целия свят.

Египетският музей е съвременен и новаторски. Различните му зали ще ви потопят в магията на всеки интервал от развиването на египетската страна. Редица мумии, саркофази и доста интерактивни места ви чакат там. Определено това би трябвало да е първото място, което ще посетите в Торино.

Mummia.
Museo egizio di Torino
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР