Още с влизането в една от най-големите дискотеки в Студентски

...
Още с влизането в една от най-големите дискотеки в Студентски
Коментари Харесай

Проверка на Фрог показа: Райски газ се продава като топъл хляб в столичните дискотеки

Още с влизането в една от най-големите нощни заведения в Студентски град, в часовете след среднощ те посреща красива госпожица, която ти предлага да се позабавляваш, вдишвайки от  диазотния оксид.

 

Прави усещане, че в дискотеката се разхождат още няколко такива девойки, които носят балони с пълнители. Интересът към тях е огромен,  от празненство опиата се възползват както девойките в заведението, по този начин и мъжете.

 

На дансинга огромна част от хората танцуват кръшно, до момента в който в едната си ръка държат балон. Някои си взимат по цялостен балон на човек, до момента в който други се събират в кръг и си въртят един.

.

От диалози с хората в дискотеката излиза наяве, че в множеството клубове в Студентски град балоните с божествен газ се популяризират безусловно свободно, а цената им варира сред 8 и 10 лв.. Според тях диазотния оксид е изцяло безопасен и не се тормозят за здравето си.

 

Припомняме, че в края на юли Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид (райски газ) на малолетни и използването му в закрити публични места. 

 

Административнонаказателна наредба при нарушаване на възбраната за продажба планува санкция за физическите лица от 800 до 1500 лева, а при повторно извършване на същото нарушаване - от 1500 до 3000 лева. 

 

Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или от юридическо лице, се постанова имуществена глоба от 3000 до 6000 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 5000 до 12 000 лева

 

Райският газ основава нереална визия за действителността. Лицата, които са го използвали са рискови освен за себе си, само че и за близките, тъй като халюцинират, изпадат в неуравновесеност, даже до самоубийство.

 

Събрани са данни за положение на силен световъртеж, гадене и повръщане. Райският газ при децата влияе върху имунната система и може да докара до остър недостиг на О2 към органите.

 

Има случаи на хора с частична парализа на крайниците, както и данни за диагностицирани с аксонална полиневропатия и недъгавост на гръбначния дирек.

 

Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР