Още с появяването си на политическата сцена неизвестното момче, завършило

...
Още с появяването си на политическата сцена неизвестното момче, завършило
Коментари Харесай

Едноличният Кирил Петков - Конституцията като неразбираема книжка

Още с появяването си на политическата сцена незнайното момче, приключило курс в „ Харвард ” се държи безочливо, подценявайки интелекта на българските жители. В цялостно нарушаване на Конституцията Кирил Петков стана министър на стопанска система, въобще необезпокоен от обстоятелството, че има двойно поданство, което е в контраст с най-висшия закон в страната. Вместо смирение, болните упоритости на премиера в оставка Петков стигнаха до там да завладее целия държавен уред, мислейки се за едноличен притежател на страната ни.

Властта е от основно значение за Петков и той се е вкопчил в нея с всички сили. За това свидетелства тържището в Народното събрание, протакането с което си послужи при оставката на кабинета, незачитането на българската Конституция и то за да остане още малко на власт.

И до момента в който за необятната аудитория при започване на мандата му можеше да прозира едно наивно и глуповата момче, пристигнало да ни донесе „ смяната ”, през днешния ден в очите на Кирил Петков може да се прочете двуличие и фалш, което видяха даже и съдружните му сътрудници. Самото му наличие в политиката е ужасяваща неточност, която ще коства доста на народа ни. И то поради бездарието му като политик. И не на последно място - поради упоритостта му да „ пороби ” страната ни.

Ето и някои обстоятелства:

Кирил Петков еднолично и без доказателства реши да гони дипломати от страната ни... за шпионаж

Министър-председателят и за момент не се замисли, че по този метод вкарва страната ни в интернационален спор. За него това беше персонално възмездие … против Митрофанова, която по думите му го е свалила от власт. Затова той решил да изгони готвача ѝ, дружно с водачите. 

Но и смелостта му бързо се изпари - откакто стана политически скандал с изгонването на руснаците, Петков даде заден и от формата „ аз ги изгоних ” стана – „ външно министерство реши ”. А шпионаж - имало, само че нямало доказателства. И цялото това миене на ръце с всичко и всички идва на фона на простата истина, че Петков има право да го направи. Може да изгони и самата Митрофанова. Но за задачата би трябвало да поеме отговорността, което той очевидно не желае.

Кирил Петков си разреши да не отиде на съвещания при основателя си

Кирил Петков и партията му не се явиха на консултациите при президента Румен Радев. Това от своя  страна е нарушение на Конституцията и следващ бойкот на правовия ред в Републиката. Но по-важното е, че точно Радев вкара в политиката Петков и Асен Василев и те му се отблагодариха…

Не една и две партии са разгласявали, че желаят оставката на Радев, само че това в никакъв случай не е спирало представители на ГЕРБ, Движение за права и свободи или " Възраждане " да вземат участие в съвещания, в съвещания на Консултативен съвет по национална сигурност, да съгласуват с Радев актове, чието издаване изисква неговото мнение. От почитание към президентската институция, от схващане за нейното място в реализирането на обществената власт и разделянето на управляващите в България, от почитание към Конституцията. 

Кирил Петков и Асен Василев еднолично взеха решение да спрат и съветския газ

България към този момент в никакъв случай няма да договаря с " Газпром " за доставки на синьо гориво в България, тъй като е обезсърчителен сътрудник, съобщи Асен Василев. Но министърът на финансите скри от необятната аудитория, че ние отново ще употребяваме съветски газ, само че на по-високи цени. Защото ще би трябвало медиатори да го купят и да ни го продадат с надценка. Ако въпреки всичко в миналото се седне на масата на договарянията, то те няма да са в наша изгода.

Репресивният уред на Кирил Петков бе задействан против опозицията

В българската история за първи път станахме очевидци на противозаконен арест на водач на политическа партия, без доказателства и обстоятелства. Кирил Петков и Бойко Рашков самосиндикално дадоха разпореждане да бъде арестуван водача на най-голямата опозиционна партия - Бойко Борисов, което им коства инспекции от европейските ни сътрудници. Съдът също ясно съобщи, че дейностите им са били противозаконни, само че още веднъж няма кой да им потърси сметка. 

С действието си Петков ни върна в едни мракобесни времена, които мислехме, че са останали във времето на Бойко Рашков, времена на еднолична власт и комунисти. 

Кирил  Петков също е под еднолична власт…

Министър-председателят на  България в оставка пък се оказа под властта на Лена Бориславова. Трудоустроена от него в ББР до момента в който противоконституционно е министър на стопанската система, по-късно назначена за шефка на кабинета му. С дейностите си Петков направи по този начин, че за първи път да имаме премиер-жена в постоянно държавно управление, въпреки и в сянка. Както стана ясно и от съдружните му сътрудници, Бориславова е тази, която написа законите, нотите против дипломатите, решенията за въшната и вътрешната политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР