Още с първите думи на 34-годишния играч се видяха сълзите

...
Още с първите думи на 34-годишния играч се видяха сълзите
Коментари Харесай

Със сълзи на очи Меси се сбогува с Барселона /видео/

Още с първите думи на 34-годишния състезател се видяха сълзите в очите му, които той едвам сдържаше.

„ Тези дни си мислех какво да кажа. Истината е, че не мога да се сетя за нищо. Това е доста мъчно за мен, след толкоз доста години. Бил съм тук през целия си живот, не съм подготвен да си потегли. Миналата година, след всички нелепости с бюрофакса бях наясно по кое време ще кажа. Тази година не е по този начин. Аз и моето семейство искахме да останем, мислехме, че ще останем. Днес би трябвало да кажа довиждане. Тук съм бил през целия си живот, още от 13 години. След 21 години напущам със брачната половинка ми и с трите ми каталунски деца. Обещавам, че ще се върна, тъй като това е моят дом. Толкова доста хубави неща се случиха, също и неприятни, само че всичко ми оказа помощ да израсна. Истината е, че си потеглям. Толкова съм признателен за цялата грижа. Никога не съм си представял, че ще се сбогувам по този метод. Не съумях да играя през предходната година пред аудитория и беше мъчно да играя без да ги слушам да скандират името ми. Жалко е, че напущам без да съм играл пред почитателите година и половина. Не съумях да се сбогувам с последователите по подобаващ метод. Надявам се да се върна в този клуб, в който и да е миг и да му оказа помощ да бъде най-хубавият в света. Исках да кажа толкоз доста неща, само че нищо друго не ми идва мислено “, беше встъпителната тирада на Меси, след която последваха бурни двуминутни овации от всички хора в залата, до момента в който нападателят се опитваше да скрие сълзите си, предава sportal.bg.

Последваха и въпросите на публицистите. „ Трудно е да избера един миг, който да посочи, само че може би дебютът ми. Това беше денят, в който фантазията ми се сбъдна. След това се случиха невероятни неща, само че това беше моментът, в който всичко стартира. Както сподели Лапорта, всичко беше уговорено, само че в последния миг Ла Лига не разреши договорът да се случи. Няма какво повече да кажа. Направих всичко допустимо. Лапорта също, само че не се получи поради Ла Лига. Миналата година не желаех да остана и го споделих. Тази година желаех, само че това не стана. Много неща ми минаха през главата, мозъкът ми блокира, към момента не мога да се осмисля случилото се. Това ще бъде сложна смяна, изключително за фамилията ми, което си мислеше, че ще остане в града. Ще бъде сложна смяна, само че ще сме добре. Ще я приемем и ще продължим напред. Честно казано, Пари Сен Жермен е една опция да доближи висините. Не желая да разгадавам нищо. Получих доста оферти, само че към този момент нищо няма да кажа “, продължи Меси.

„ Дали бих желал да има проведено прощаване с почитателите? Да, само че, почтено казано, не би било същото, моментът да кажа „ довиждане “ е в този момент. Не, не мисля, че на вятъра сме дали очаквания на хората. Ние бяхме уверени, че ще продължа. Всичко беше уговорено. Винаги сме били почтени с хората, най-малко от моя страна. Аз в никакъв случай не съм желал да подведа който и да било. Какво бих споделил на Хавиер Тебас? Не знам. Когато сме се срещали, малко сме си говорили. Нямам проблем с Тебас. Когато разбрах новината за раздялата, беше ми доста тъжно и мъчно. Все още се пробвам да осмисля обстановката. Най-важното е, че всички в фамилията сме добре и че ще продължа да играя футбол - нещото, което най-вече обичам да върша. “

„ Бъдещи мачове против Барселона? Хората в Барса ме познават. Когато дойда тук, ще се боря за всичко. Това е моята кариера и ще я завърша по моя метод, борейки се до последно за титли. Това е моят нрав, постоянно да се боря за трофеи. Ще отида в тим, който ще спори с Барселона за титли. Не ми е прелестно, само че ще давам всичко от себе си. Тук е моментът да поздравя Дани Алвеш за златния олимпийски орден. Двамата сме близки другари и се веселя за него. Снимката с играчите на Пари Сен Жермен? Това е цялостна случайност. Срещнахме се в Ибиса. Прекарахме един ден дружно. С Неймар сме другари. Той ми се обади, че е в Ибиса, и ми предложи да се забележим, а аз одобрих. Тогава всички се майтапиха: „ Ела в Париж, ела в Париж “, само че това беше единствено смешка. Това е цялата история. Само смешка, нищо необичайно, това е “, сподели още аржентинецът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР