Още руски дипломати напуснаха Северна Корея. Това се разбира от

...
Още руски дипломати напуснаха Северна Корея. Това се разбира от
Коментари Харесай

Москва продължава да изтегля дипломати от Пхенян |

Още съветски дипломати напуснаха Северна Корея. Това се схваща от обява във фейсбук на посолството на Русия в Пхенян. " На 2 юли доста от нашите сътрудници и другари, които работиха с нас в съветски институции в Северна Корея през последните няколко години, се завърнаха вкъщи. Тъй като в изискванията на строга самоизолация, наложена от управлението на републиката, границите ѝ са строго затворени и надлежно към този момент съвсем две години не се прави ротация на личния състав, всички с изминал контракт, би трябвало да изоставен " Страната на утринната прохлада. Вече отпътуваха няколко дипломати, лекари, административен и механически личен състав, затворени са учебното заведение и детската градина. Руският град в центъра на Пхенян е станал доста по-тих ", написаха от посолството. 

Въпреки това работата на дипломатическата задача не е спряла, продължаваме да изпълняваме предоставените ни задания, регистрират от посолството.

От серията фотоси към обявата се вижда, че огромната част от отпътувалите са деца и съпруги на дипломатическия личен състав. Заминаването им е станало с трен. 

През февруари на чиновници на съветското посолство в Северна Корея и фамилиите им се наложи да преодолеят част от пътя до дома с ръчна дрезина и стигнаха пеш и с наземен превоз до Владивосток, откъдето отлетяха до Москва. В изискванията на затворени граници и прекратени пътнически полети заради пандемията, с цел да се приберат у дома, руснаците е трябвало да пътуват 32 часа с трен, по-късно два часа с рейс до границата и да създадат преход пешком към съветската страна.  Именно с цел да прекосят границата с Русия, се наложило да бъде употребена и дрезина, на която са се возели 8 души, измежду които деца, едно от които на 3 години. На дрезината бил претрупан и багажът им. Тази структура била бутана по релсите повече от километър. 

Чуждестранни дипломати и филантропични чиновници всеобщо напущат Северна Корея от началото на година поради дефицит на артикули и " невиждани " ограничавания в всекидневието поради пандемията. Повечето западни посолства изтеглиха личния състав си. От обява на дипломатическата задача на Русия през февруари се разбра, че тогава в КНДР има единствено 290 чужденци, от които едвам деветима посланици и четирима шарже д`афер. Още тогава страната бяха напуснали всички задгранични представители на неправителствени и филантропични организации.

От няколко преведени от съветските дипломати изявления на пресата в Северна Корея се вижда, че страната признава, че има сериозен проблем с ковид. Там няма ваксини и популацията се приготвя за " дълга война " с вируса. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР