Още при встъпването ми в длъжност първото, което направи нашият

...
Още при встъпването ми в длъжност първото, което направи нашият
Коментари Харесай

Меджидиев: С 10 допълнителни екипа подсилихме спешната помощ по Черноморието


„ Още при встъпването ми в служба първото, което направи нашият екип, беше да подобрим организацията на работа на незабавните екипи в столицата, тъй че да скъсим времето за идване на колите за спешна помощ. Разкрихме четири спомагателни изнесени пункта на ЦСМП, от които да потеглят екипите ".

Това заяви служебният здравен министър Асен Меджидиев, откакто се срещна с работата на изнесения център на ЦСМП, ситуиран на територията на болница " Св. Анна ". Останалите са в ДКЦ 12 в кв. „ Люлин “, Пета градска болница и „ Овча купел “ – база ЦСМП.

От през днешния ден спомагателни незабавни екипи са обезпечени и за българското Черноморие, в това число за курорта „ Златни пясъци “, за Несебър и за Приморско. Общият брой на екипите е 10, като четири от тях са от ЦСМП София, четири – от УМБАЛ „ Св. Анна “ и два – от ЦСМП Варна.

„ Тази организация създадохме взаимно с Министерството на туризма, като задачата е да подобрим достъпа до незабавна помощ по време на туристическия сезон, когато броят на пребиваващите по Черноморието ни се усилва неведнъж. Екипите са образувани по този начин, че при работа на смени да обезпечават 24-часово покритие на спешността “, изясни Меджидиев.

Той посочи още, че първият хеликоптер следва да дойде в страната ни през 2023 година Здравното министерство ще подсигури екипите, които дежурят за този хеликоптер. Следващите пет хеликоптера се чакат през 2025 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР