Още при сегашния прием в гимназиите заявленията, които седмокласниците попълват

...
Още при сегашния прием в гимназиите заявленията, които седмокласниците попълват
Коментари Харесай

Кандидатстването в гимназия вече само онлайн

Още при настоящия банкет в гимназиите заявките, които седмокласниците попълнят за кандидатстване, ще се подават единствено по електронен път. Това разгласи в четвъртък зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която показа пред публицисти по какъв начин ще се проведат идните изпити от Националното външно оценяване по български език и математика, служещи за вход в междинните учебни заведения.

" Ако погледнем обратно във времето, предходната година към 39% от родителите се възползваха от опцията за електронно кандидатстване. Тази година предвиждаме това да бъде на всички места, което значи, че или родителите могат да подават документи електронно от персоналния си компютър и от вкъщи си, или от офиса си, или в учебните заведения гнезда, които са в развой на установяване от районните ръководства “, сподели Михайлова.

При подаване на документи в така наречен учебни заведения гнезда, те ще се попълнят от чиновниците, а не персонално от подаващия заявката. Документите ще бъдат разпечатвани и на хартия, с цел да може родителят да ги подпише и да е несъмнено, че няма неточност при въвеждането на желанията, обясниха от министерството.

Тази година националното външно оценяване по български език и литература ще е на 17 юни, а по математика – на 19 юни по математика. На 21 юни ще бъде изпитът по непознат език, който се декларира по избор и за който към момента текат периодите за заявяване.

Очаква се 61 223 седмокласници да се явят на външно оценяване. Те ще поставят изпит в 1696 учебни заведения, в 4930 зали, като чакаме над 16 хиляди квестори да обезпечат естествени условия за протичане на изпита.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР