Още през 90 г., създавайки ДПС, д-р Ахмед Доган пророчески

...
Още през 90 г., създавайки ДПС, д-р Ахмед Доган пророчески
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Пътят на България към Европа мина през Босфора, както каза Ахмед Доган

Още през 90 година, създавайки Движение за права и свободи, доктор Ахмед Доган оракулски планува европейското бъдеще на България. Той сподели, че пътят на България към Европа минава през Босфора, и цялото общество му скочи. Едно от изискванията за Европейски Съюз бе да влезем в НАТО, а това можехме да получим от Турция. И точно оттова получихме първото утвърждение - по този начин нашият пък в действителност стартира от Босфора. Това напомни депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев пред Канал 3.

" Тогава предвиждаха непознатите служби, че България е най-вероятното място за етнически спор. Но той не се случи тук, а се случи в Югославия, където не го чакаха ", сподели още Йордан Цонев.

" Българските мюсюлмани не избраха пътя на реванша, а на толерантността. В България това се случи и по този начин се случи европейското бъдеще на страната. Това българските политици не би трябвало в никакъв случай да го не помнят ", напомни той.

Йордан Цонев посочи, че тематиката за приобщаването на Западните Балкани към Европейски Съюз е наранена първо от Движение за права и свободи. За приключилата среща на върха на 17 май в София той сподели: " Поздравявам кабинета и всички български партии и политици, оказа се, че те са разбрали, че това не е европредседателство на ГЕРБ, а на България ", сподели той.

Според Йордан Цонев България би трябвало да бъде предан сътрудник на НАТО и Европейски Съюз.

" Държа да подчертая, че ние би трябвало да сме лоялни сътрудници в Европейски Съюз и в НАТО. Много ясно желая да кажа, че Движение за права и свободи изрично е за това да бъдем безусловно лоялни сътрудници в НАТО и Европейски Съюз. Това в никакъв метод не предопределя да имаме неприятни връзки с който и да било ", сподели Йордан Цонев и добави: " В конфликтните моменти не би трябвало да сме в ролята на лаещо куче, а да сме на позициите на Европейски Съюз и НАТО. "

За залежалия в Народно събрание към този момент 4 месеца законопроект на Делян Пеевски и Движение за права и свободи за прозрачността в собствеността на медиите, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи сподели:

" Първото, което да се направи, е прозрачността: коя медия по какъв начин се финансира и кой е издателят. Обществото би трябвало да знае - тази медия е на този и се финансира отсам, отсам, по този метод. Следващите стъпки е по какъв начин да бъде позволено или неразрешено спомагателното финансиране ".

По думите му Движение за права и свободи желае едно - собствеността да е транспарантна. " А дали това са непознати юридически лица, в това няма нищо неприятно. Но когато една медия е благосъстоятелност на офшорка, това не е добре. А има българска огромна медия, която е благосъстоятелност на офшорка. И нищо не е ясно. "

За офанзивите против законопроекта от страна на кръга Капитал, Йордан Цонев подмятна: " Да беше се сетил господин Прокопиев да го внесе този закон, да ми го беше донесъл, и щях да го внеса ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР