Още през 70-те години на миналия век американски учени са

...
Още през 70-те години на миналия век американски учени са
Коментари Харесай

Какви са ползите от сока от моркови за организма: предпазва от инсулт, слепота и деменция

Още през 70-те години на предишния век американски учени са провели редица проучвания и са открили, че постоянната консумация на сок от моркови укрепва сърцето и кръвоносните съдове. Също по този начин напитката намалява равнището на " неприятния " холестерол в кръвта и блокира сърдечните патологии. В допълнение, сокът има позитивен резултат върху работата на всички системи на тялото, предотвратява онкологията, затлъстяването и развиването на деменция.

Разказваме ви какви са изгодите от сока от моркови и за какво лекарите предлагат на всички без изключение да го пият.

Какви са изгодите от сока от моркови за тялото

Фрешът от моркови насища организма с калий, витамини А, В, К и С. Освен това съдържа каротеноиди, лутеин и зеаксин, които имат мощни антиоксидантни свойства. Именно тези молекули могат да се борят с рака, стареенето и сърдечните болести. Затова изгодите от тази напитка са скъпи за нашето здраве.

Ускорява метаболизма: Сокът от моркови форсира отделянето на жлъчка, което спомага за ускорение на метаболизма в организма. Жлъчката е тъкмо течността, която се създава в жлъчния мехур и оказва помощ за разграждането на мазнините. Благодарение на което можете да отслабнете по-бързо.

Подобрява зрението: Пресните моркови съдържат бета-каротин, който пази клетките на ретината, предотвратявайки развиването на очни болести - макулна недъгавост, катаракта и слепота. Морковите съдържат и лутеин, който защищава от цялостна загуба на зрението.

Възстановява положението на кожата: Всички, които имат проблеми с кожни обриви или псориазис, се предлага да включат сок от моркови в диетата си. Благодарение на наличието на витамин С и бета-каротин, кожата се възвръща по-бързо, по-малко е склонна към обриви и бръчки.



Намалява развиването на онкологията: Според научни проучвания сокът от моркови може да спре действието на раковите кафези в организма. Ето за какво тази напитка е отличен асистент в битката с разнообразни форми на рак.

Полезно за бременни дами: Благодарение на наличието на калций, фолиева киселина, калий, магнезий и витамин А, сокът от моркови е в положение да обнови тялото след раждането. Макроелементите на сока спомагат за укрепването на костите и хрущялите, а фолиевата киселина способства за естественото развиване на плода. Витамините А и С защищават от вътрематочни инфекции, укрепват имунитета на майката и детето. Затова американски лекари предлагат на бременните дами да пият по литър сок дневно.

Подобрява работата на мозъка: Бета-каротинът, съдържащ се в огромни количества в пресните моркови, понижава рисковете от свързани с възрастта болести, свързани със загуба на паметта и деменция, усъвършенства когнитивните функционалности. Пресният морков усъвършенства паметта, като покачва проводимостта на нервните окончания.

Колко сок от моркови можете да пиете дневно

Да, този сок е доста потребен за организма, само че би трябвало да се пие в умерени количества. Всички пресни храни са на практика лишени от фибри, тъй че не могат да заменят пълноценната диета. Поради несъразмерната консумация на пресни плодове кожата може да придобие лек оранжев нюанс заради наличието на бета-каротин, написа tsn. За да избегнете нежелани странични резултати от пиенето на напитката, би трябвало да пиете не повече от чаша сок от моркови дневно.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР