Още през 2011 г., когато те бяха създадени с определена

...
Още през 2011 г., когато те бяха създадени с определена
Коментари Харесай

Крум Зарков: Специализираният съд проспа как организираната престъпност облече костюма на властта

" Още през 2011 година, когато те бяха основани с избрана цел имаше доста рецензии по основаването на такава институция. Но през 2017 година, когато всякаква концепция за специализация беше отхвърлена с новите пълномощия и компетентности, които получи, оттова нататък беше фактическо закриване на концепцията за специализация по смисъла на следствие и по-ефективно гонене на проведените незаконни групи. "

Това разяснява по време на дебатите за закриване на профилираните прокуратура и съдилища националният представител от Българска социалистическа партия Крум Зарков.

Той напомни, че още през 2017 година от левицата са предупреждавали тогавашните вносители за неизбежния процес на събитията: " Няколко пъти бяхме упрекнати, че това е политическо решение. Как да бъде конституирана правосъдната власт е политическо решение. Това не може да бъде обвиняване ".

По думите на социалиста закриването на профилирания съд напълно не е лесна работа, защото съществуват голям брой хипотези и разнообразни разновидности, при които могат да зародят проблеми.

Той уточни и подобренията в законопроекта от вносителите в лицето на Министерския съвет, които съгласно него след публично разискване са намерили рационални решения на въпросите, свързани със ориста на магистратите, работещи в профилираните съдилища и висящите производства.

Зарков обърна внимание още, че един орган се трансформира в бухалка, когато краткотрайните му ограничения станат по-важни от непрекъснатите: " Когато е ужасно обезпечението, а не отнемането. Когато е ужасно задържането, а не присъдата. Европейската комисия неведнъж се е произнасяла.

Механизмът за съдействие и инспекция не е паднал по една елементарна причина - заради това, че колкото и да предлагат Европейската комисия и Европейския парламент, няма политическо единодушие и схващане, че България се е справила с казуса с корупцията. А няма такова схващане, тъй като тя още не е. Що се отнася до проведената престъпност - тя не изчезна. Тя се сля с властта, облече се в костюма на властта, престана да върви с черни джипове с лепенки, само че стартира да върви с черни джипове със служебни номера. И това Специализираният съд го проспа - преднамерено или не, няма значение - би трябвало да бъде закрит ", заключи социалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР