Още през 1999 стана ясно, че Владимир Путин ще превърне

...
Още през 1999 стана ясно, че Владимир Путин ще превърне
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Още през 1999 беше ясно, че Путин ще превърне руската демокрация в кървава диктатура

Още през 1999 стана ясно, че Владимир Путин ще трансформира нежната съветска народна власт в пълноценна, кървава тирания. Евгений Дайнов изяснява за какво не може да има " мека тирания " и " комунистически капитализъм ".

Не може да има такова нещо като " мека тирания ". Не може да има и " комунистически капитализъм ". Всъщност може, само че напълно за малко. В края на това " малко " съответната страна неизбежно ще одобри някоя чиста форма на битие: диктатурата или ще стане цялостна, или ще бъде заместена от действителна демокрация; " комунистическият капитализъм " или ще се върне в ерата на руската политикономия, или ще мутира в пазарна стопанска система.

Илюзията, че е допустимо относително постоянното битие на хибридни форми на властово и стопанско устройство, въпреки присъща по-скоро за началото на този век, продължава да замъглява погледите. А не бива; мина задоволително време и към този момент знаем, че диктатурата е тирания, демокрацията - народна власт, комунизмът - комунизъм и капитализмът - капитализъм.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР