Още представители на британското правителство на премиера Борис Джонсън подадоха

...
Още представители на британското правителство на премиера Борис Джонсън подадоха
Коментари Харесай

Още британски министри подадоха оставка

Още представители на английското държавно управление на премиера Борис Джонсън подадоха оставка през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Сред тях са министърът по въпросите на Северна Ирландия Брандън Луис, държавният министър по въпросите на националната сигурност Деймиън Хайндс и още най-малко трима сътрудници.

За по-малко от 48 часа подадоха оставка общо над 50 представители на държавното управление - невиждано огромен брой.

Главната прокурорка на Англия и Уелс Сюела Брейвърман съобщи късно нощес по телевизия Ай Ти Ви, че е пристигнало време Джонсън да си върви и че тя би взела присъединяване в битката за премиерския пост.

Съгласно изследване на социологическата организация "Саванта КомРес " (Savanta ComRes) 72 % от британците са на мнение, че министър-председателят би трябвало да подаде оставка, отбелязва Франс прес.

Британският в. "Мирър " твърди, че министър председателят Борис Джонсън ще подаде оставка.

Според изданието чиновниците на канцеларията на Джонсън на "Даунинг стрийт " 10 са били известени, че той ще се отдръпна.

Британският министър председател ще направи изказване "да часове ", заяви Би Би Си. Тя също има информация, че Джонсън има намерение да подаде оставка.

Британският министър председател ще направи през днешния ден послание към нацията, удостовери негов представител, представен от Ройтерс.

В. "Сън " написа, че Джонсън ще остане отпред на ръководещата Консервативна партия, до момента в който тя избере през лятото собствен нов водач.

Новият министър на финансите Надим Захауи прикани през днешния ден премиера да подаде оставка - по-малко от 48 часа откакто бе назначен на поста от него.

Аналогичен зов към Джонсън насочи и министърът на защитата Бен Уолъс.

За по-малко от 48 часа подадоха оставка общо над 50 представители на английското държавно управление - невиждано огромен брой.

Съгласно изследване на социологическата организация "Саванта КомРес " (Savanta ComRes) 72 % от британците са на мнение, че министър-председателят би трябвало да подаде оставка.

Вчера Джонсън отхвърли да се отдръпна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР