Още преди седмица се появиха слухове, че Volkswagen ще обяви

...
Още преди седмица се появиха слухове, че Volkswagen ще обяви
Коментари Харесай

Volkswagen реши да ликвидира завода в Русия

Още преди седмица се появиха клюки, че Volkswagen ще разгласи ликвидацията на завода в Нижни Новгород. Това заяви gazeta.ru, базирайки се на два източника, единият от които е от съветския офис. Според вътрешните хора известие за ликвидацията на предприятието, където се сглобяваха Volkswagen и Skoda, е било сведено до управителните органи на предприятието още преди месец.

Официалната причина е намаляването на доставките на автомобилни съставни елементи за Русия, както и проблеми с логистиката. Сега, Volkswagen публично удостовери затварянето на личния си монтажен цех в Нижни Новгород. Конвейерът, където се сглобяваха модели на Volkswagen и Skoda, най-вероятно ще се употребява от съветската група ГАЗ.

В края на май групата ГАЗ беше включена в санкционния лист на Министерството на финансите на Съединени американски щати. В резултат на това компаниите, които си сътрудничат с съветската компания, са под опасността от вторични наказания. Така възобновяването на производството през лятото, което беше стартирано преди време, се трансформира в нереалистичен сюжет.

Volkswagen реагира на глобите против ГАЗ с понижаване на личния състав на завода в Нижни Новгород. В началото на юни един от синдикатите заяви, че немската компания предлага на чиновниците си непринудено преустановяване на трудовите контракти през юни с погашение на до шест заплати.

Напусналите преди 17 юни можеха да получат шест заплати, а до 29 юни - единствено пет. От офиса на Volkswagen прибавиха, че чиновниците също имат право на финансова отплата и здравна застраховка до края на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР