Още преди пет години учени от Оксфордския университет направили проучване

...
Още преди пет години учени от Оксфордския университет направили проучване
Коментари Харесай

В какво са добри роботите и в какво хората

Още преди пет години учени от Оксфордския университет създали изследване върху бъдещето на специалностите и стигнали до заключението, че съвсем една от всеки две ще отпадне, тъй като ще бъде автоматизирана. Машинното самообразование, зародило при започване на 90-те, е техническата просвета, която е виновна най-много за този спад. Тя е най-мощният бранш на изкуствения разсъдък. Позволява на машините да се учат от данни и да наподобяват изцяло някои от нещата, които вършат хората. 
Всичко почнало с релативно елементарни задания като оценяване на кредитния риск от молбите за заем и разпределение на пощата посредством четене на ръкописни букви от пощенски кодове. През 2012 година е формиран логаритъм, който да може да прави оценка есета на възпитаници в гимназията. Оценките, дадени посредством логаритъма, съвпаднали с тези, дадени от проверяващите преподаватели. Диагнозите пък, направени посредством логаритми за диабетна ретинопатия също съответстват с диагнозите на офталмолозите. 
Снабдени с верните данни, машините ще заменят хората в такива задания. Машините са създали доста дребен напредък в оправянето с непознати до момента за тях обстановки. Те не могат да боравят с неща, които не са виждали доста пъти преди този момент. Основното ограничаване на машинното самообразование е, че машините би трябвало да се учат от огромно количество известни данни. А ние, хората, не би трябвало. Ние имаме способността да свързваме видимо радикално разнообразни хрумвания, с цел да намираме решение на проблеми, които преди в никакъв случай не сме виждали. 
Пърси Спенсър е бил физик, който работел върху радар по време на Втората международна война, когато забелязал, че магнетронът е стопил неговото шоколадово блокче. Пърси е бил кадърен да асоциира своето схващане от електромагнетична радиация със своите умения по готвене, с цел да изобрети…микровълновата фурна. Това в този момент е изключително незабравим образец за креативност. 
Източник 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР