Още преди официалното откриване на изложбата, озаглавена Рамзес и златото

...
Още преди официалното откриване на изложбата, озаглавена Рамзес и златото
Коментари Харесай

Хилядолетни съкровища на Рамзес ІІ на стойност около $1,6 млрд. заблестяват в Австралия

Още преди формалното разкриване на изложбата, озаглавена " Рамзес и златото на фараоните " , в Австралийския народен музей са продадени 100 000 билета, а упованието за експозицията е голямо.

Изложбата включва 182 изящни артефакта, които идват непосредствено от пирамидите и музеите на Египет. Рамзес II е вторият най-дълго управлявал фараон в историята на Древен Египет и от неговата ера са открити огромно количество артефакти.

Съкровищницата включва златни и сребърни бижута, амулети, керамика, каменни статуи, варовикови картини, дървени ковчези и скотски мумии, някои от които са оживели повече от 3000 години.
Рамзес ІІ е управлявал съвсем 67 години. Рядко се чува за толкоз дълъг престой на трона. През това време той е съумял да направи толкоз доста разнообразни неща
Ким Маккей, шеф и основен изпълнителен шеф
 Ramses 1 Варовикова картина на Рамеш II Снимка: АП
Изложбата стартира от огромна кино зала, където е прожектиран филм за Рамзес II и неговото огромно влияние.

В главната част на изложбата посетителите могат да се срещнат с образа на Рамзес II посредством разнообразни каменни артефакти, като колосална глава на скулптура, която изобразява фараона в първите дни на ръководството му и варовикова скулптура, изобразяваща го като сфинкс.
 Ramses 2 Посетител прави фотография на статуята на Рамзес II като Сфинкс, който предлага съд с глава на овен Снимка: АП
Маккей разкрива, че артефактите са пристигнали тук преди към месец и се съхраняват скрито, защото цената на изложбата надвишава 2,5 милиарда австралийски $ (около 1,6 милиарда щатски долара).
 Ramses 4 Посетител снима варовиков исполин, изобразяващ Рамзес II Снимка: АП
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР