Още преди излизането на един от най-големите производители на мобилна

...
Още преди излизането на един от най-големите производители на мобилна
Коментари Харесай

Акциите на Xiaomi паднаха в първия ден на търговете

Още преди излизането на един от най-големите производители на мобилна електроника – китайската компания Xiaomi, някои вложители се усъмниха в способността за постигането на толкоз високо поставената цел.
По време на IPO, компанията Xiaomi съумя да продаде своите акции на сума от $4,72 милиарда , вместо оповестените $6,1 милиарда. И това, като се има поради, че Xiaomi възнамеряваше да получи $10 милиарда по време на обществените търгове. Както се и очакваше, през днешния ден, на 9-ти юни акциите на Xiaomi се котираха на Хонконгската фондова борса. Но още в първия ден на търговете, тяхната цена падна с 2% под оповестената долна граница на цените по време на IPO.

CNBC заяви, че търговете на Хонконгската борса са стартирали при цена 16,60 хонконгски $ ($2,12) за една акция на Xiaomi. Това е малко по-ниско от минимално вероятното. По този метод, IPO на Xiaomi напълно не мина добре. Но и не може да се каже, че общественото предложение на акции е провалено. Всъщност, това е най-голямото IPO на софтуерна компания на Хонконгската борса през последните 4 години.

Очевидната причина за толкоз неприятното показване на Xiaomi на борсата е почналата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай. Да напомним, че в нощта на 6 юли влязоха в действие 25% мита на китайския внос. Но някои аналитици се изрекоха, че тази цена на акциите е обективна, намеквайки, че Xiaomi е била прекалено много преоценена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР