Още преди години стана ясно, че правата на световния бестселър

...
Още преди години стана ясно, че правата на световния бестселър
Коментари Харесай

“Шантарам” става тв сериал

 23_shant1 Още преди години стана ясно, че правата на международния бестселър “Шантарам ” („ Shantaram ”) на Грегъри Дейвид Робъртс са продадени на Warner Bros. за 2 млн. $, само че филмът по този начин и не беше осъществен. Сега една от най-иконичните и сполучливи книги на XXI век ще получи нов късмет да бъде приспособен за екран – този път за телевизионния пазар, оповестява operationkino.net.

От Deadline оповестяват, че Anonymous Content и Paramount TV са спечелили едномесечна “война ”, в която няколко студиа са наддавали за правото да трансфорат романа на Робъртс в ефирен сериал, като договорката включва и продължението “Сянката на планината ” ( ”The Mountain Shadow ”). Тази договорка бележи следващото партньорство сред Anonymous и Paramount TV, които към този момент имат няколко сериала зад тила си, като “13 Reasons Why ” и “Berlin Station ”.

Изпълнителни продуценти на “Шантарам ” ще бъдат Никол Клемънс, Стив Голин и Андреа Берън. Ето какво споделят Стив Голин и президентът на Paramount TV Айми Пауъл: “Развълнувани сме, че ни бе доверено да пренесем дружно този героичен разказ на телевизионния екран и имаме опцията да изследваме богатата история на Грегъри Дейвид Робъртс, която е толкоз обичана от хората на всички места по света. ”

“Шантарам ” е разказ, основан на лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Роден в Мелбърн през 1952 година, след разпадането на брака си Грегъри Робъртс развива хероинова взаимозависимост. Извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и единствено за една година съумява да задигне 38 000 $. Наречен е “бандитът-джентълмен ” поради това, че употребява думи като “моля ” и “благодаря ” и носи костюми от три елементи по време на обирите си. Заловен е и получава 19-годишна присъда. Две години по-късно съумява да избяга от пандиза измежду бял ден. Бяга за Бомбай, където основава безвъзмездна клиника за сиромаси. По-късно се свързва с Бомбайската мафия, за която работи години наред… Действа като контрабандист на злато, валута, подправени паспорти… Участва във войните на муджахидините в Афганистан против Съветския съюз… През 1990 година е дефинитивно хванат във Франкфурт и е върнат в Австралия за доизлежаване на присъдата си. В пандиза написва романа си “Шантарам ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР