Още преди финала на благотворителната кампания „Изкуство за деца в

...
Още преди финала на благотворителната кампания „Изкуство за деца в
Коментари Харесай

Откупени са над 67 картини на съвременни художници

Още преди финала на благотворителната акция „Изкуство за деца в нужда“, който се организира против Никулден, са изплатени над 67 картини от фонда с творби на изкуството на фондация“Св.Св. Константин и Елена“, разгласи нейният шеф Елена Косева.

Това е IX подред самодейност в помощ на деца, младежи и девойки, лишени от наставнически грижи и със специфични потребности в четирите приюта -„Княгиня Надежда“,“Другарче“, „Изгрев“ във Варна и помощното учебно заведение с пансион в село Кривня.

Кампанията е стартирала на 18 октомври в Деня на Св. Лука, покровител на художниците. В изложба „Графит“ са изложени близо 160 произведения от общо 300 от фонда на фондацията. Сред тях са картини на Светлин Ненов,Стоимен Стоилов,Паруш Парушев и други създатели. Най-скъпото платно „Буцефал“ от 2000 лева на Васил Петров към този момент също е изплатено. До момента средствата в дарителската сметка от разнообразни артсъбития са към 30 000 лв. при събрани за предходната година 31 000 лева, които ще бъдат предоставени  за образователни принадлежности и спортни прояви на общо 126 деца в домовете.

Тази година трима младежи получиха обучителен курс по фризьорство, а стипендиантската стратегия на фондацията подкрепя 20 студенти-отличници в бранш „Туризъм и СПА“ с размер на всяка стипендия по 1500 лева Финансово са подкрепени два студентски плана с по 3 000 лева, като единият от тях е изложбата“Еден-светлинна апаратура от арт стъкло“ на младата художничка Веселина Гекова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР