Още преди да започнат номинациите за кметове в ГЕРБ, Изпълнителната

...
Още преди да започнат номинациите за кметове в ГЕРБ, Изпълнителната
Коментари Харесай

Вижте на какво ще заложи ГЕРБ в кампанията за местните избори

Още преди да стартират номинациите за кметове в ГЕРБ, Изпълнителната комисия разгласи, че ще има рокади и носене на отговорност в местата, където имахме слаби резултати на евроизборите.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, който разяснява издигането на нови кандидат-кметове в няколко регионални градове от партията. "В другите градове има разнообразни аргументи за издигането на новите претенденти. Администрацията на партията се оправя чудесно. Изпълнителната комисия си прави работата, взима верните и съответни решения. Вчера имахме среща със структурата в Ямбол и видяхме, че тя е единна. Единодушно бе утвърдена номинацията на Димитър Иванов, който е Областен шеф и младеж. Не видях никакво напрежение. Досегашният кмет има право да се кандидатира и ние разговаряхме с членовете ни в Ямбол, с цел да избегнем разделянето на гласовете на ГЕРБ. Това ще би трябвало да се избегне по време на предизборната акция. В Русе имаше повече от четири номинации за кмет. Диана Иванова беше една от тях. Тя направи мощно изказване за бъдещето на Русе и не видях да има някакво разединение в локалната конструкция. Навсякъде нашите претенденти ще имат самостоятелна стратегия, която ще дава отговор на потребностите на хората. Не мисля, че би трябвало да има единна тактика. Естествено, че акциите в градовете имат доста общи неща, само че ние ще се стремим да наблегнем на характерните тематики за всяко едно обитаемо място ", безапелационен бе Николов.

"От ГЕРБ няма да водим остра акция. Надявам се и нашите съперници да водят естествена акция. В Бургас е хубаво, че се издигат за претенденти локални водачи на другите партии. Хубаво за града ще е да се дискутират всевъзможни хрумвания и ивизии за развиването му. Всеки претендент ще има опция да показа своята стратегия и аз по този начин виждам демокрацията. Отнасям се с почит и почитание към всички кандидат-кметове на Бургас. Смислените хрумвания ще доведат единствено до развиване на града. Според мен би трябвало да има ободряване на листата ни за общински съветници. ГЕРБ би трябвало да излезе с предизвикателство към бургаските жители ", разяснява Димитър Николов борбата за Бургас.

"Не мога да проследявам в елементи какво се случва в София, тъй като имам задоволително задължения. Знам, че госпожа Йорданка Фандъкова е навлязла много дълбоко в проблемите на столицата, взема решение ги и аз съм уверен, че тя ще се оправи и ще завоюва. Не мога да приказвам за някакви трагични процеси в София. Не би трябвало да се вършат паралели, че в случай че загубим даден град, това ще значи предварителни избори. Не можем да приказваме занапред по какъв начин ще наподобява картата на страната след изборите. За мен е най-важно да се даде опция на новите претенденти за кметове на регионалните центрове да разпрострат и показват своите хрумвания пред жителите. Финансирането на акцията ни ще бъде със лични средства от държавната дотация. Във всеки един град ще има избран предел. Това не е нещо ново и не се случва за пръв път ", изясни зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР