Още преди да са започнали реалната и тежка работа по

...
Още преди да са започнали реалната и тежка работа по
Коментари Харесай

Депутатите промъкнаха гласуване на заем от ЕЦБ извънредно преди бюджета

Още преди да са почнали действителната и тежка работа по приемането на националния бюджет депутатите съумяха да си разменят по няколко остри реплики, а Йордан Цонев от Движение за права и свободи прикани председателстващия съвещанието Росен Желязков да бъде по-строг и даже да санкционира народни представители.

 

Заседанието на Народно събрание стартира няколко минути по-късно, а Желязков разгласи, че предлага за гласоподаване включването на изключителна точка – ратификация на гаранционно съглашение с ЕЦБ. Цончо Ганев от „ Възраждане “ скочи и упрекна ръководещите, че са се трансформирали в гумен щемпел на украинското посолство, или по-скоро на американското, а шефът на Народното събрание акцентира, че въобще не става въпрос за Украйна, а за Българската банка за развиване. Ганев не пропусна, че земеделската комисия е била свикана през нощта, съгласно него – с цел да задоволи ползите на Движение за права и свободи по Закона за горите.

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък заподозря, че заради спор по тематиката бюджет, недоразумение и поради това, че мин-председателят е споделил, че това не е бюджет, вместо първа точка се вкарва ратификация.

 

„ Защото няма отчет на бюджетна комисия. Затова се вкарва изключителна точка. Завоалират това, че до момента в който влезем в зала нямаше отчет “, нападна тя ръководещата коалиция.

 

Проверете си имейла, там е, г-жо Нинова, посече я обаче Росен Желязков. И заплаши депутатите, че в случай че не гласоподават точката, ще свика изключително съвещание в понеделник единствено поради гаранционното съглашение.

След това Йордан Цонев от Движение за права и свободи излезе за рецензия по метода на водене. „ Г-н Желязков, с по-строг звук да следвате буквата на закона, правят се неща, чиято цел е да взриви ситуацията в залата и това става всяка заран “, обърна се той към шефа на Народно събрание. Депутатът отхвърли Движение за права и свободи да има някакви мераци през Закона за горите – единствено помагали на земеделските производители и желали да се поправят законодателни неточности, които пречат на хората да работят.

 

„ По отношение на бюджета – отчетът, както добре знаете, защото е в сбит темп, комисията завърши работа във вторник през нощта, отчетът го направихме късно нощес. И е без никакви различия. Направен е както е признат от комисията, а не както някой нещо се  схванал. Неудачни бяха тези забележки. Не им казвайте „ не ми подвиквай “, а напряко ги наказвайте “, обърна се Цонев към Росен Желязков

 

Заплахата мина и Хамид Хамид излезе на трибуната, с цел да изчете отчета, който е за ратификацията на съглашение сред ЕЦБ и България за контракт за финансиране на заем от ББР към дребните и междинните предприятия.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР