Още преди да навърши 20 години Венцислав Манчовски, заради който

...
Още преди да навърши 20 години Венцислав Манчовски, заради който
Коментари Харесай

След акциите на Левски 20-годишен Остап Бендер блесна с нови оферти

Още преди да навърши 20 години Венцислав Манчовски, поради който си спомняме за известния воин Остап Бендер от книгите на Илф и Петров ( " Великият комбинатор ", " Златният телец " и " Дванадесетте стола " ), блесна с нови " предложения ".
Припомняме, че той се снабди с обществена популярност май месец, когато изпрати предложение до управлението на ПФК " Левски "  фирмата му " Жи Пи Груп България " да получи акциите на футболния клуб, откакто министър председателят Бойко Борисов ги отхвърли - в разгара на абсурда с Васил Божков.
Нашият четец Стойко Василев ни алармира, че работи в огромна българска печатница и преди ден получили питане от НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ " НАРОДНО ЩАСТИЕ ", за печатане на 1000 бр. книжки - Устав на сдружението.
„ Беше ни изпратен контракт по Закон за обществените поръчки (!?), в който се искаше да преведем 30% от цената на поръчката (около 580 лева.), като гаранция за осъществяване. " Договорът " беше извънредно неспособно написан, размазан, тук-там неразбираем, което беше първият " червен байрак ". Понеже имам визия от Закон за обществените поръчки, ми се стори доста необичайно, че хем се базират на този закон, хем не обявяват процедура, а искат непосредствено да сключат контракт, което е нонсенс. Реших да потърся що за съдружие е това. Попаднах на следната информация:
 

 
От там взех решение да видя каква е тази компания " ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД " и открих вашата публикация -  - и всичко ми стана ясно. Благодаря ви, че сте разгласили този материал и ми спестихте време и нерви. 
В тази връзка ви алармирам за следващия опит за машинация от въпросния  " предприемач ", разказан нагоре ", добавя Стойко Василев.
Той е копирал и " нелепия " отговор по отношение на запитванията им, който гласи следното:
" Ние сме обществена организация и опериране с обществени държавни средства. Не е допустимо ние за решаваме по какъв начин да оперираме с тях. Всяка една договорка се подписва на база Закон за обществените поръчки за бистрота. Ще предам въпроса ви към юридическия отдел за разглеждане само че това са разпоредбите за възлагане осъществяването на социална доставка ".
Затова от взехме решение да проследим активността на това съдружие. Справка в Търговския указател сочи, че то е вписано в социална изгода на 9-ти юли тази година, със седалище в с. Горна Кремена, община Мездра (бел. ред. - родното село на Манчовски)
Венцислав Манчовски е ръководител на сдружението, в чийто директорски съвет има негови родственици. Сред учредителите са баба му, лели, чичовци, братовчеди на дядо му и много други хора – общо 32-ма души, чиито подписи е забавно графологична експертиза да ревизира дали не си наподобяват прекалено много.
 

Обявил е акция в „ Платформата.бг “ за набиране на средства за Национално съдружие " Народно благополучие ". Целевата сума е 7500 лв., а са събрани 10 лева

 
 
В текста на апела за набиране на дарения написа следното (без редакторска намеса):
" Национално съдружие " Народно благополучие " има една съществена цел: запознаване, запазване и предаване на българския фолклор, обичай, просвета и еднаквост. На 11.07.2020 година с помощта на дарението, което получихме от 10 000 лв. от ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД, Вокална групировка " Щастие " при Национално съдружие " Народно благополучие " съумя да взе участие в Международния фолклорен фестивал " Евро Фолк 2020 - Черно Море " в град Китен. За наша наслада Журито на фестива присъди Лауреат 1-ва степен и премията на журито златен орден за принос в развиването и просперитета на българския фолклор.
Национално съдружие " Народно благополучие " има четири самодейни състава два детски танцови сформира и един юношески състав. За да можем да продължим да работим имаме потребност от вашата помощ и поддръжка. Предстои ни присъединяване в Световен шампионат по фолклорно изкуство, който ще се организира от 20 до 30 август в курорта " Слънчев бряг ". Много бихме се радвали, в случай че успеем да съберем сумата за присъединяване на четирите самодейни състава в шампионата! Средставата ще са нужни за превоз и настаняване на участниците “.

" Тази година присъединяване в Събора взеха близо 70 вокални групи, танцови сформира, оркестри, ансамбли и самостоятелни участници от всички етнографски области на България. На сцената в хотелски комплекс " Кремиковци " (гр. Китен) близо 1000 артисти, танцьори и музиканти от всички възрасти дадоха израз на любовта си към фолклора и трансфораха фестивала в едно от най-колоритните музикални събития от Музикални празници " Евро фолк ", написа уредникът на събитието Европейската асоциация за фолклорните фестивали с президент Калоян Николов.
В текста са изброени напълно в детайли първенците във фестивала и Вокална групировка " Щастие " при Национално съдружие " Народно благополучие " не е измежду тях. насочи питане и до господин Николов, с цел да получим информация дали този състав въобще е взел участие във фестивала и чакаме отговор.
Вниманието ни обаче бе привлечено от фотографията, с която се онагледява присъединяване на въпросната фолклорна групировка, защото е много атрактивна.

При свалянето ѝ, в името на файла се изписва " bulgare ". Същата фотография е водеща и в обява в Дело.бг със заглавие: " Ансамбъл " Българе " показва българския фолклор и мода на грандиозно турне ". Поради тази причина изпратихме линк за акцията и въпросната публикация до управлението на Националния фолклорен отбор " Българе ", с цел да кажат дали фотографията е тяхна.
Административният шеф на ансамбъла Мартин Зарков бе безапелационен, че тази фотография не е с реализатори на " Българе ".
Пуснахме самата фотография в търсачката на Google, откъдето излязоха всевъзможни изявления с нея. Най-често обаче уеб сайтове от години са онагледявали с нея отбор " Българе " или пък когато са писали за българския фолклор. Явно фотографията е много остаряла и по тази причина не излиза наяве кой танцов танцов състав е на фрагмента.

Продължихме с търсенето. Така установихме, че Венцислав Манчовски е оповестил преди дни и нова акция за набиране на средства, като даренията ще получи Национално съдружие " Народно читалище ".

 
Тя е озаглавена " Национална акция " Подай ръка на Коледа ". Целевата сума е 5000 лв., а до момента са събрани 62 лева
Ето и нейният текст (без редакторска намеса):
" Коледа е един от най-светите христянски празници, мотив е за фамилна топлота и уют. Много хора нямат опцията да се допрян до светлините на коледната елха, да усетят какво е възприятието рано заран под елхата да видиш подарък с твоето име на него. Това са бездомните хора и самотно живеещите. Въпреки всичко, макар неволите на ориста те са хора и те имат място под небето.
Национална акция " Подай ръка за Коледа " е насочета тъкмо към такива хора. Хора, който нямат никого, хора който ще бъдат зарадвани от пакет коледни дарове на 24 декември.
Какво предвиждаме да създадем със събраните средства:
Закупуването на хранителни артикули и лакомства на стойност 22 лв. на пакет. В взаимозависимост от събраната сума, на към 100 бездомни и самотно живеещи хора в София ще бъде показан подарък коледен пакет с хранителни артикули и лакомства.
Цялата акция можете да наблюдавате в нашата Facebook страница - Национално съдружие " Народно благополучие ".
Всеки един донор, който не желае да остане неизвестен може да се свърже с нас, с цел да му публикуван контракт за подаяние, документ за дарителство и дарове от нас в жест и признателност за осъщественото подаяние ".
С модата в крайник (Ковид-пандемията – б.р.), както името на компанията му " Жи Пи Груп – България " прилича прекалено много на известната " Джи Пи Груп ", 20-годишният юноша е трансформирал статуса си във Facebook като работещ в УМБАЛ Александровска болница и Министерство на здравеопазването.
Не е изменен и статусът му заместник-председател Телекомуникационно и контактно обслужване в несъществуващата Камара на работодателите в Република България.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР