Още преди да е връчен, третият мандат продължи да е

...
Още преди да е връчен, третият мандат продължи да е
Коментари Харесай

Трети опит за кабинет: Политическите нагласи преди връчването на мандат №3


Още преди да е връчен, третият мандат продължи да е тематика номер едно в коридорите на Народното събрание през днешния ден. Тя се разви по три съществени сюжетни линии.

Първо - стана ясно, че всички пет партии, които могат да го вземат, имат предпочитание за това. Второ - се оказаха любимецът за приемане на мандата от президента. При това - съгласно сътрудниците им от другите партии.

А дали е вероятен компромис, в случай че мандатът отиде при „ “ - задочният им диалог с продължи и през днешния ден.

След като през вчерашния ден предложи поддръжка за мандат на „ “ и документално съглашение, през днешния ден те му дадоха отговор - и в пленарната зала, и в коридорите.

„ Ние предлагаме пет неща, национални цели. Не става дума за никакви обединения “, сподели съпредседателят на Демократична България.

„ Никога не съм целувал ръка на и в никакъв случай няма да му я целувам “, разяснява от Демократична България.

И отговорът на - поддръжката би трябвало да бъде поискана. И с цел да я има - други би трябвало да ги няма.

„ Непоискана поддръжка не се дава. Ние неведнъж сме заявявали, че държавно управление, в което вземат участие Кирил и Асен, няма да подкрепим “, съобщи от.

Това предизвика и контрареакция на „ “.

„ Никога не бихме се обединили в този си състав с “, изясни съпредседателят на Политическа партия.

А в коридорите се оказа, че претендентите за взимане на третия мандат са доста. Започнаха и прогнозите - къде ще отиде мандатът в действителност.

„ Най-разумно е да изчакаме президента да даде мандата. Моето персонално възприятие е, че президентът ще го даде на “, сподели Петков.

обаче нямаха такава информация.

„ При който и да отиде третия мандат, незабавно ще свикаме Националния си съвет и ще решим какво да вършим “, изясни водачът на левицата.

Така вариантите за връчване на третия мандат остават пет, а изборът е в ръцете на президента Румен Радев.

Президентът в действителност има период до понеделник да връчи третия спешен мандат. Неофициално се твърди, че той ще изчака до последния миг и ще го даде чак на 16 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР