Още преди 3 месеца казах, че докато съм премиер няма

...
Още преди 3 месеца казах, че докато съм премиер няма
Коментари Харесай

Денков в НС: Който ходи на инструктаж в Москва, работи срещу националния интерес

Още преди 3 месеца споделих, че до момента в който съм министър председател няма да има решения за изпращане на български бойци в Украйна.

Това съобщи в Народното събрание министър председателят Николай Денков. Той и министърът на защитата Тодор Тагарев бяха извикани в Народното събрание, с цел да обяснят какво е отношението на България към появилите се поръчки, че западните страни може да изпратят войски в Украйна и дали са поели задължения на срещите си в чужбина.

В понеделник Тагарев бе в Париж на конференция по сигурността, а същия ден Николай Денков бе в Украйна. 

Това, че непознат политик е решил да го сложи като въпрос, е негово право. Няма нито едно решение на Министерския съвет, което да не подхожда на решенията взети в тази зала. Такъв въпрос не се разисква, увери Денков за изпращането на войските.

Посещението ми в Украйна също е подчинено на решенията на Народното събрание и на Министерския съвет, които са обществено известни. За да приключа всевъзможни спекулации, декларацията, която подписахме с президента Зеленски е качена на уеб страницата на Министерския съвет, продължи той.

Европейски Съюз и НАТО съблюдават договорите. Затова в договаряния с Украйна, тя ще бъде присъединена, когато изискванията позволявт, т.е. когато спре военният спор. Това съобщи от трибуната министър председателят Николай Денков.

Този конкфликт е стартират от Путин В Русия и ще завърши когато Русия реши. Всеки, който оказва помощ на Русия работи против националния интерес на България, увеличи звук от трибуната министър-председателят.

Включително и тези, които вървят на инструктаж в Москва, добави той и провокира подвикванията от страна на " Възраждане " в залата.

За хората,които поддържат Възраждане - Русия е тази, която подтикска в окупираните територии българските жители и хората с български етнически генезис, съобщи Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР