Още половин година след изтичането на мандата си ще управляват

...
Още половин година след изтичането на мандата си ще управляват
Коментари Харесай

Удължават мандата на ректорите в МУ и ПУ

Още половин година след приключването на мандата си ще ръководят ректорите на Медицинския университет и на ПУ „ Паисий Хилендарски ”. До отсрочване на изборите в двата вуза ще се стигне, в случай че се одобри новият Закон за висшето обучение. Към момента се планува изборите за ректор във всички вузове, където следващата година изтичат мандатите, да са по едно и също време през декември 2019 година

Целта е ръководството да се поеме от новата бюджетна година през януари 2020 - по новите правила. Ректорите към този момент ще са виновни освен пред академичната общественост, а ще подписват контракти и с министъра, като поемат задължения и за следване на държавната политика.

В Пловдив първи караулът би трябвало да съобщи ректорът на ПУ „ Паисий Хилендарски ” проф. Запрян Козлуджов, който пое поста за втори мандат през април 2015 година и няма право повече да ръководи. Той дори си избрал дата за избори - 22 май, и направил проекти за лятото. Новата инструкция обаче ще го остави на поста още половин година.

През юли изтича и вторият мандат на проф. Стефан Костянев в Медицинския университет, който евентуално също ще остане да управлява вуза още 5 месеца. През декември 2019 поста би трябвало да сдадат още двама ректори с по 2 мандата зад тила - проф. Милчо Василев на АМТИИ и проф. Кольо Динков - на УХТ. Така 2020 година ще стартира с ново управление на всички пловдивски вузове - в края на януари изтича и мандатът на проф. Христина Янчева в Аграрния университет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР