Още по темата23.11.2018 / 11:41Ди Цайт: В България работят до

...
Още по темата23.11.2018 / 11:41Ди Цайт: В България работят до
Коментари Харесай

Lidl България опроверга немския Die Zeit: Предлагаме масло на изключително ниски за българския пазар цени

Още по темата23.11.2018 / 11:41 " Ди Цайт ": В България работят до пристъп, а едвам претърпяват с цени за храна по-високи от немските

Във връзка с обява по материал от Die Zeit, в която е представено името на Lidl и е предоставена информация за артикули на веригата, от Lidl прецизираха, че посочените данни са неточно показани.

" Плащат за пакетче масло повече, в сравнение с в Германия, а получават едвам 260 евро на месец. Шивашкото произвеждане в България е Made in Europe, само че въобще не е по-хуманно, в сравнение с в Азия. разноските за живот в България са единствено два пъти по-ниски от тези в Германия. Някои артикули в България са даже по-скъпи. Дискаунтърът „ Лидъл " има филиал в Гоце Делчев. Там кг банани коства 1,22 евро, а пакетче масло 2,80 евро – повече, в сравнение с в Германия " , написа немският " Ди Цайт "

Статият вижте тук - https://petel.bg/Di-TSayt--V-Balgariya-rabotyat-do-pripadak--a-edva-prezhivyavat-s-tseni-za-hrana-po-visoki-ot-germanskite__292434

Ето позицията на Lidl:

Aвторът на цитирания материал от Die Zeit не е показал какви класове артикули е сравнявал и какви съответни марки. Предоставил е индивидуален образец за артикул масло, без да цитира марка или клас, без да уточни цената за Германия, само че в това време твърди, че в Германия този артикул е по-евтин. Смятаме, че сходно съпоставяне освен е изцяло неточно, само че поражда сериозен риск да бъдат подведени потребителите в България.

В тази връзка бихме желали да ви осведомяваме, че към този момент сме се свързали и с източника на информацията - Die Zeit, и сме адресирали към тях терзанията ни, че по този начин показаните единични образци, на артикул масло и банани, за да поддържат изказванията, освен подвеждат потребителите, само че и основават неумишлено неверни настройки.

За ваша информация - към сегашния миг предлагаме този артикул на извънредно ниски за българския пазар цени, по-ниски, по отношение на следените от нас равнища при други търговци. За да подкрепим изказванията си ви предоставяме и няколко съответни образеца по отношение на упоменатите в материала артикули. В България цените за маслото са доста по-ниски от посочените, като предлагаме разнообразни марки и разфасовки, от българско масло Родна стряха за 2.29 лева за 125 гр. (1.17 евро), немско масло 125 гр. за 2,69 лева (1,37 евро), както и немско масло от 250 гр. за 4.99 лева (2.55 евро). По отношение на бананите е доста значимо да се уточни, че при сравняването на цените е правилно да се вземе поради и класовете на предлаганите артикули. В магазините на Лидл в България предлагаме допустимо най-високия клас банани с марката Dole. Авторката на въпросния материал не е показала какъв клас и каква марка банани е сравнявала.

Важно е да се подчертае, че като цяло съпоставяне на цени на два разнообразни пазара може да има претенцията за акуратност единствено, в случай че всички фактори за образуване на цената са идентични или най-малкото съобразени със съответната им тежест при ценообразуване (напр. съпоставим тип на продукта, суровинна наличност, доставна цена, естествена или промоционална продажна цена на рафт, транспортни разноски, ДДС-ставка, акцизни и други тежести, цялостна пазарна обстановка за съответен артикул от позиция на търсене и предлагане). Oще по-малко прецизен може да бъде разбор, в който не се взема под внимание цялата потребителска кошница, респективно целият подбор, а се показват единични образци.

Държим да внесем тази изясненост, тъй като по този начин показаната информация може да заблуди читатели и консуматори, защото обстоятелствата сочат тъкмо противоположна наклонност. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР