Още по темата19.08.2018 / 15:54Близки на починалата в Сливен родилка:

...
Още по темата19.08.2018 / 15:54Близки на починалата в Сливен родилка:
Коментари Харесай

Местят в София бебето на починалата родилка от Сливен

Още по темата19.08.2018 / 15:54Близки на умрялата в Сливен родилка: " Сбогом, Рени! Прости ни,че не се погрижихме за тебе. "

Бебето на умрялата в Сливен родилка Ренета Томова ще бъде превозено в София по избор на околните, излиза наяве от писмо до медиите на Пациентски организации " Заедно с теб ", предава Трафик Нюз.

Бащата на Ренета - Петър Томов, е потърсил подпомагане за прекачване и обгрижване в столицата на новороденото, родено в сливенската болница с този драматичен край за младата майка.

След къс диалог с доцент Ралица Георгиева за проблемите на бебето, както и молба за съвет и подпомагане с оглед и на тежката загуба за фамилията, е решено бебето да бъде преместено за съвещания и рехабилитация в СБАЛ на Детски заболявания в София.
По-рано през днешния ден стана ясно, че Окръжната прокуратура в Сливен проверява за лекарска неточност, поради случая с умряла 33-годишна жена при раждане в болничното заведение в града.

Вчера жителите на Сливен стачкуваха с искане за правдивост. Заключението на лекарите е, че причина за гибелта е белодробна емболия, само че околните на родилката считат, че тя е умряла в резултат на странните способи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала естествена бременност, на 15 август през нощта тя е била призната в болничното заведение в Сливен за първото си раждане. Тя родила щерка си Мария в дребните часове на нощта. " Раждането почнало обикновено, само че в един миг се появил проблем ", описа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден положението на младата жена почнало да се утежнява. " Беше контактна, само че не изглеждаше добре, беше като смазана, сподели, че всичко я боли ", спомня си почерненият татко.

После Ренета разказала на околните си, че детето излизало мъчно и се наложило да я натискат по корема, с цел да извадят плода с по този начин наречения способ Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е умряла.

" Ще ги осъждам до дупка, детето си няма да го върна, само че няма да ги оставя ", сподели Петър. И майката на Ренета желае тези, които са умъртвили щерка й, да дават отговор за стореното.

Новороденото също е в тежко положение, в резултат на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток.

Ренета Томова е притежател на конна база край града, където организираше курсове по езда и детски лагери. Ден след раждането, Ренета почива от белодробна емболия. Родителите ѝ са безапелационни – ще съдят болничното заведение.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР