Още по темата19.03.2018 / 15:27Нов български сериал ще се снима

...
Още по темата19.03.2018 / 15:27Нов български сериал ще се снима
Коментари Харесай

Четете в „Петел“: Международен скандал с продуцент, на които Община Варна плати да я хвали

Още по темата19.03.2018 / 15:27Нов български сериал ще се снима във Варна, от общината упорстват да се покаже хубавата страна на града

Телевизионният продуцент Димитър Гочев, който убеди Община Варна да подкрепи план за сериал с близо 300 хиляди лв., е в центъра на интернационален скандал. Прочутият по целия свят френски публицист и сценарист Жан-Клод Кариер, притежател на „ Оскар “ е изпратил до българското министерство на културата отворено писмо с недоволство, че Гочев и различен наш продуцент – Димитър Митовски, с години бавят изплащането на дължимите му пари за работата му по кино лентата „ Досието Петров “. Това заяви „ Дневник “.

Жан-Клод Кариер декларира, че поради случая в никакъв случай повече не би работил с български продуценти. От своя страна Димитър Митовски е безапелационен, че планът, по който френският създател не е получил парите си, е напълно управителен от Гочев, написа „ Дневник “.

Както „ Петел “ заяви, през март Общински съвет – Варна отпусна на компанията на Димитър Гочев „ Ди Индъстри “ и на „ Нова Броудкастинг груп “ 288 хиляди лв. за реализирането на 12-сериен ефирен филм с работно заглавие „ Фалшив воин “. Гочев персонално участва на съвещание на бюджетната комисия към локалния парламент на Варна, на което след полемика със съветници от болшинството на ГЕРБ пое ангажимент да съгласува с общината местата, на които ще се снима в морския град, както и метода на представянето му. Лидерът на ръководещите в съвета Марица Гърдева настоя особено в решението за отпущането на парите да бъде записано, че Варна ще бъде показана като привлекателна туристическа дестинация, както и че около сериала ще бъде направен рекламен клип за града.

Средствата за продукцията бяха обезпечени от перото за просвета. Така на процедура беше надвишена рамката общинския бюджет на Варна за 2018-а. Според общинския финансист Стефка Господинова обаче това няма да сътвори проблем и в следствие може парите да бъдат включени в актуализацията на финансовата стратегия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР