Още по темата19.01.2020 / 16:06ЕС отново иска универсален свързващ кабел

...
Още по темата19.01.2020 / 16:06ЕС отново иска универсален свързващ кабел
Коментари Харесай

Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство

Още по темата19.01.2020 / 16:06ЕС още веднъж желае повсеместен свързващ кабел за всички мобилни устройства

Българска национална телевизия

Европейският парламент одобри резолюция за въвеждане на единно зарядно за всички типове електронни устройства в целия Европейски съюз. Целта е да се понижи изхвърлянето на кабели и зарядни, и да се улесни животът на хората.

Европарламентът разпореди на Комисията в идващите шест месеца да показа разпоредбите за въвеждането на единно зарядно за разнообразни типове устройства като телефони, таблети и фотоапарати, часовници и доста други.

По този метод Европейски Съюз желае да попречи на електронните колоси да диктуват стандарти. На последната сесия в Страсбург евродепутатите от разнообразни парламентарни групи към този момент поддържаха концепцията.
Роза Тун - евродепутат от ЕНП: Много от нас повече от 10 години се борят за намирането на решение на този на пръв взор доста обикновен проблем. Недопустимо е всяка година да създават и в същото време изхвърлят такова голямо количеството кабели и зарядни устройства.
Европарламентът желае гаранции, че потребителите няма да не престават да бъдат задължени да купуват нови зарядни с всяко ново устройство.

От държавите-членки се чака да усилят количеството на събрани и рециклирани кабели и зарядни. През 2016 година в Европа са генерирани над 12 милиона тона електронни боклуци, което е приблизително по 16,5 кг на човек.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР