Още по темата15.06.2021 / 10:28Снимки: БулфотоОбявените 21 лица, които попадат

...
Още по темата15.06.2021 / 10:28Снимки: БулфотоОбявените 21 лица, които попадат
Коментари Харесай

Обявените 21 лица със санкции по закона Магнитски попадат в списъка в качеството си на физически лица, уточни министър

Още по темата15.06.2021 / 10:28

Снимки: Булфото

Обявените 21 лица, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Съединени американски щати по закона " Магнитски " попадат в листата в качеството си на физически лица. Това обви министърът на финансите Асен Василев.

" Тези лица са свързани, защото са били или съдружници във компании или шефове, или и двете, с лицата, които са в листата " Магнитски ". Те се смятат за асоциирани лица и има огромен риск да се работи с тях и надлежно те нямат право по Закона за публичните поръчки за допустимост да аплайват, както и държавните предприятия би трябвало да се въздържат от работа с тези лица, с цел да не попаднат самите държавни предприятия в листата ", добави министърът.

Василев подсети, че са приели доста по-тясна формулировка за съгласуваност от тази в Закона за противопоставяне на корупцията, с цел да е стеснен кръгът на лицата, които евентуално биха били " заразни " за системата на държавните предприятия. В противоположен случай цялата страна е щяла да попадне вътре.

Публикуваха лист на физическите лица в обсега на глобите на Съединени американски щати

Инструкцията, която Министерски съвет дава, при неналичието на правно уредена рамка, е ориентирана единствено към държавните предприятия, с цел да не попаднат в листата " Магнитски ".

Всички други предприятия и банки могат да вършат, каквото решат. Българска народна банка към този момент е излязла с указания, сподели министърът.

Василев се надява в първия ден на Народното събрание тази правна дупка да бъде законодателно попълнена, с цел да не се болести цялата система на страната и да попадне или банка, или структуроопределящо дружество в листата " Магнитски ".

Това се е случвало при банки в други страни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР