Още по темата12.05.2018 / 20:00Д-р Салас: ТРИ са стъпките за

...
Още по темата12.05.2018 / 20:00Д-р Салас: ТРИ са стъпките за
Коментари Харесай

Д-р Салас: Скъпи дами, правете си профилактични прегледи поне веднъж на шест месеца

Още по темата12.05.2018 / 20:00Д-р Салас: ТРИ са стъпките за добър скрининг за рак на маточната шийка02.05.2018 / 17:32Д-р Салас: Защо е належащо да се направи фетална морфология?04.04.2018 / 12:17АГ-специалист Д-Р САЛАС: Скъпи родители водете постоянно вашите девойки на профилактични прегледи23.01.2018 / 17:55Клиника Салас – добър гинеколог за всяка жена

Трансвагиналната ехография е диагностичен способ, играещ значима роля в профилактиката на женското здраве. Препоръчително е всяка здрава жена да направи това проучване веднъж годишно, а при фамилна обремененост в период от шест месеца.

В случаи при които се проследява заболяване, трансвагиналната ехография се прави с периодичност, преценена от проследяващия болестта акушер-гинеколог. Трансвагиналната ехография е един изключително прецизен способ за диагностика на редица болести и патологични отклонения от нормата като: ранна диагностика на извънматочна бременност, параовариални кисти, кистозни обединения, миомни възли, полипи, липса на овулация и др. 

 Изследването се прави с помоща на трансвагинален трансдюсер и гел на водна основа.  Целта е да се направи оглед и справедлива оценка на маточната шийка, матката, фалопиеви  тръби, яйчници, органи в дребния таз на дамата. Започваме от маточната шийка, като се прави премерване на нейната дължина и оглед за съществуване на патологични промени и цервикален полип.

Продължаваме с матката където трансвагиналната ехография ни дава информация за нейната форма, величина, позиция, съществуване на разнообразни типове миомни възли, ендометриален полип и други Преминаваме към огледа на маточните тръби, където забелязвайки отклонения от форма,големина и позиция, бихме открили елементарно, патологични промени настъпили в резултат на възпалителни процеси ( хидросалпингс пиосалпингс).

Завършваме предвид на яийчниците, при които измерваме форма и величина, 
прецизираме позицията им,получаваме информация за съществуване или липса на патологични промение, на кистозни обединения, овулация и други След преключване на изследването пациентката получава диск с направени фотоси във формат комфортен за разглеждане, получава амбулаторен лист с изложение на резултатите получени от проучването, всяко отклоняване от  нормите се разисква обширно с акушер-гинеколога. 

В края бих желал да пожелая, едно прелестно лятно на всички пациентки! Хранете се здравословно, насладете се на балнеотерапия, възползвайте се оптимално от таласотерапия!

Вършете неща, които ви вършат щастливи! 

 



Заповядайте при нас! 
 

Клиника Салас   работи всеки ден без неделя от 10 до 16 часа, а в събота – от 10 до 14 часа.

За контакти:

Адрес: Варна,. “Св.Св. " Константин и Елена ", Варна “, спирка „ Марек “, ул. 28, №7

Телефони : 0878 654 537 и 0885 405 139

Електронен адрес: [email protected]

www.clinicsalas.com


Харесайте ни във FB
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР